Rubriek van Angelique

#34 – Financieel fit – februari 2024

Groene Kruis Ledenorganisatie is er voor jong en oud. We helpen je graag als je vragen hebt over onze diensten, maar nog belangrijker vinden we jouw gezondheid en welzijn. En dat gaat veel verder dan het aanbieden van hulpmiddelen, adviseren over voeding of stimuleren van beweging. Denk bijvoorbeeld aan je mentaal welbevinden, zinvol leven, genieten, gelukkig zijn, sociale contacten of leuke dingen doen. Allemaal zaken die ervoor zorgen dat jij lekker in je vel zit. Onze ledenadviseur Angelique Stevens weet daar alles van. In haar maandelijkse column behandelt ze een thema dat bijdraagt aan jouw welbevinden. In februari is dat financieel fit, want niemand wil geldzorgen!

Wat kan ik doen om meer inzicht in mijn financiën te krijgen?
Welke organisaties kunnen mij helpen bij mijn administratie of belastingaangifte?

We ervaren dagelijks dat het leven duurder wordt. Je hoeft helemaal niet gek te doen en tóch merk je het in je portemonnee. Denk alleen al aan het doen van boodschappen, de vaste lasten of je zorgverzekering… Menigeen ligt er weleens een nachtje van wakker. Zorg wel dat het bij één nachtje blijft. Want continue geldzorgen zijn niet bevorderlijk voor je lichamelijke- en geestelijke gesteldheid.

Om geldzorgen te voorkomen, is het belangrijk om inzicht te hebben in je financiën. Je administratie op orde brengen én houden, zorgt voor een opgeruimd hoofd. En dat zorgt weer voor rust en ruimte, die je kunt gebruiken om een wandeling te maken, een goed boek te lezen of gewoon lekker te ontspannen

Tips

Wil jij bewust met je geld omgaan? Lees dan onderstaande tips!

  • Controleer aan het begin van de week je rekening. Inventariseer welke kosten je verwacht en wat er overblijft voor bijvoorbeeld boodschappen. Maak meteen je boodschappenlijstje voor die week, passend binnen je budget.
  • Ga gratis ontspannen! Maak een wandeling, bezoek familie of lees een boek uit een minibieb bij jou in de buurt.
  • Heb je nieuwe kleding of iets voor in huis nodig? Bezoek een kringloopwinkel! Je vindt er de mooiste spullen voor kleine prijsjes!
  • Het internet is je beste vriend! Krijg inzicht in je uitgavenpatroon op www.eefvanopdorp.nl/test. Of doe de ‘Financiële Gezondheidscheck’ van het Nibud om te zien hoe financieel gezond je bent. https://www.nibud.nl/tools/financielegezondheidscheck/
  • Vraag familie of kennissen of zij je kunnen helpen met je administratie. Is dat niet het geval? Dan staan onze samenwerkingspartners voor je klaar!

Ledenvoordeel

Onze ledenadviseur helpt jou graag met allerlei vragen. Via ledenorganisatie@dezorggroep.nl of via 088 - 61 076 54 kun je contact met Groene Kruis Ledenorganisatie opnemen, zij zullen jouw vraag in behandeling nemen. Binnen drie werkdagen wordt er contact met je opgenomen.

Hulp bij je financiën

Krijg je met bovenstaande tips je administratie niet op orde? Trek dan aan de bel voor ondersteuning. Wij werken samen met verschillende partners, zodat jij hulp kunt krijgen bij jouw administratie en financiën.

  • Humanitas Thuisadministratie – samen met een vrijwilliger breng je jouw administratie op orde. Klik hier voor meer informatie.
  • Humanitas Get a Grip – grip op je financiën, voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar. 
  • Belastingaangifte Compleet – voor hulp en ondersteuning bij je belastingaangifte. Klik hier voor meer informatie. 
Hulp bij je financiën
Contact

Contact

Met bovenstaande informatie hopen wij je een steuntje in de rug te kunnen bieden wat betreft financiële gezondheid. Heb je vragen over je administratie, maak je je zorgen over je geldzaken of heb je moeite met het betalen van je rekeningen? Neem dan contact op via ledenorganisatie@dezorggroep.nl of telefonisch op werkdagen tussen 09:00 – 13:00 uur via 088- 61 076 54. Mijn collega's helpen je graag verder of zetten je vraag door naar mij.