Personenalarmering

Groene Kruis Sociale Personenalarmering

Groene Kruis Sociale Personenalarmering is handig voor iedereen die de zekerheid van hulp achter de hand wil hebben. Bijvoorbeeld als je ouder wordt en zelfstandig wil blijven wonen. Dan is het fijn dat je met één druk op de knop een beroep kunt doen op de hulp van je familie en/of mantelzorger.

Hoe werkt het?

Groene Kruis Sociale Personenalarmering is een alarmeringssysteem waarmee je met één druk op de knop hulp inroept. Met een drukknop aan een halskoord of armband en een alarmeringtoestel kan je in en om het huis altijd hulp inschakelen mocht dat nodig zijn.

Als je op de knop drukt, dan krijgen de door jou opgegeven contactpersonen (familie/mantelzorger) via een alarmcentrale een melding en zullen zij snel met je contact opnemen of komen kijken. En als zij niet direct bereikbaar zijn, wordt een tweede of indien nodig een derde contactpersoon ingeseind. Ook als je niet in staat bent te antwoorden, zorgt de alarmcentrale dat er hulp komt. Dat is wel zo’n veilig gevoel. Deze abonnementsvorm van Groene Kruis Personenalarmering heet Sociale Personenalarmering.

Aanmelden voor sociale alarmering

Groene Kruis Sociale Personenalarmering biedt uitkomst, 24 uur per dag, 7 dagen per week, waar je ook bent in huis.

Sociale personenalarmering aanvragen kan via onderstaande button.

Sociale Personenalarmering

Bij Sociale Personenalarmering wordt eerst jouw familie en/of mantelzorger ingeschakeld. Mocht de eerste mantelzorger onverhoopt niet bereikbaar zijn, dan wordt een tweede of zelfs een derde contactpersoon ingeschakeld. Één van hen komt dan een kijkje bij je nemen. Bij Sociale Personenalarmering wordt altijd eerst contact gezocht met de contactpersonen die je vooraf zelf heeft doorgegeven. Indien de situatie hierom vraagt, zullen medische hulpdiensten worden ingeschakeld. Op die manier blijf je verzekerd van hulp als dat nodig is.

Sociale Personenalarmering
Prijs

Wat kost Sociale Personenalarmering?

Je betaalt eenmalige kosten voor de installatie (€72,50) en een maandelijks bedrag van €29,95 bij cAlarm Comfort en €23,95  bij cAlarm Start.

Prijzen zijn inclusief alle benodigde apparatuur voor Sociale Personenalarmering en exclusief eventuele kosten voor het toegangssysteem.

Direct aanmelden
Professionele Personenalarmering

Professionele Personenalarmering

Om professionele alarmopvolging van een zorgverlener van Groene Kruis Wijkverpleging te kunnen ontvangen, heb je een indicatie voor wijkverpleging nodig. De wijkverpleegkundige bekijkt tijdens het indicatiegesprek met jou, welke mogelijkheden je hebt binnen je eigen sociale netwerk en waar mogelijk professionele ondersteuning noodzakelijk is. Vanwege de druk op de wijkverpleging bieden we professionele alarmopvolging alleen aan cliënten die thuiszorg ontvangen van Groene Kruis wijkverpleging.

Wil je een indicatie voor thuiszorg aanvragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via T 088 - 61 088 61.

Meer weten?

Klantenservice Ledenorganisatie,
Telefoon: 088 – 61 076 54,
ledenorganisatie@dezorggroep.nl