Mantelzorgondersteuning

Zorg ook goed voor jezelf

Het ontstaat geleidelijk. Je hebt het zelf niet eens in de gaten. Voor jou is het vanzelfsprekend om te zorgen voor een ander. Ineens ben je mantelzorger en wordt er steeds meer van je gevraagd. Je voelt je verantwoordelijk en vergeet jezelf wel eens. Wij ondersteunen jou graag in de zorg van je naaste.

Wat biedt Groene Kruis Ledenorganisatie

Praktische hulp
Groene Kruis Ledenorganisatie neemt graag één of meer praktische taken van jou over. Zo houd je meer tijd over voor jouw naaste én voor jezelf. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van:

Extra budget voor mantelzorgmakelaar

Zorg je voor iemand? Zorg dan ook goed voor jezelf! Ben je lid van Groene Kruis Ledenorganisatie en heb je ook een aanvullende verzekering goed, beter of best van VGZ? VGZ ondersteunt leden van Groene Kruis Ledenorganisatie als mantelzorger met €250 extra budget voor een mantelzorgmakelaar.

De mantelzorgmakelaar kent de weg in de zorg, zij helpt met vragen en neemt jouw regeltaken uit handen. De mantelzorgmakelaar kent:

  • De verschillende wetten en vergoedingen
  • Weet hoe hulp aan te vragen
  • Regelt deze hulp

Wil je gebruik maken van de diensten van een mantelzorgmakelaar? Vanuit de aanvullende verzekering krijg je €750,- budget, leden van Groene Kruis krijgen €250,- extra budget.

Binnen De Zorggroep bieden wij verschillende vormen van kortdurend verblijf aan:

  • Logeeropvang en deeltijdverblijf WLZ
  • Respijtzorg oftewel vervangende zorg via WMO
  • Logeeropvang op particuliere basis

Respijtzorg
Respijtzorg is een ander woord voor vervangende zorg en heeft altijd een tijdelijk karakter. Respijtzorg voor de mantelzorger is nodig om overbelasting te voorkomen, de zorg langer vol te houden, extra handjes beschikbaar te hebben, inzichten te delen en de zelfstandigheid te behouden of te vergroten. Respijtzorg kent verschillende vormen maar is altijd maatwerk. Hoe kun je respijtzorg aanvragen:

  • Met indicatie op grond van WLZ
  • Op basis van indicatie respijtzorg via WMO gemeente
  • Geen indicatie, kosten worden betaald op basis van een vastgesteld tarief
  • Via de zorgverzekeraar

MantelzorgNL
Is de landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste. Mantelzorgers kunnen bij MantelzorgNL terecht voor informatie, advies en een luisterend oor. Als mantelzorger loop je wellicht tegen veel vragen aan. Bijvoorbeeld over wet- en regelgeving, geldzaken of de combinatie werk en mantelzorg. Kijk op www.mantelzorg.nl voor meer informatie.

Extra mantelzorg ondersteuning van VGZ

Zorg je voor iemand? Zorg dan ook goed voor jezelf! Ben je  lid van Groene Kruis en heb je ook een aanvullende verzekering goed, beter of best van VGZ? VGZ ondersteunt leden van Groene Kruis als mantelzorger met 10 dagen extra vervangende mantelzorg (respijtzorg) en € 250 extra budget voor een mantelzorgmakelaar. 

Meer weten?

Klantenservice Ledenorganisatie,
Telefoon: 088 – 61 076 54,
ledenorganisatie@dezorggroep.nl