Heel veel extra's en korting voor leden

Een goede zorgverzekering… Voor iedereen betekent dat iets anders. De een wil ruime vergoedingen voor fysiotherapie, de ander vindt het fijn om als mantelzorger ondersteund te worden. De één wil vooral niet te veel betalen, de ander vindt het belangrijk om zelf zijn zorgverleners te kunnen kiezen. Zoveel mensen, zoveel wensen… Wat de meeste leden van Groene Kruis Ledenorganisatie met elkaar gemeen hebben, is dat ze waarde hechten aan kwaliteit: goede zorg, goed geregeld. En daarom werkt Groene Kruis Ledenorganisatie samen met Zorgverzekeraar VGZ. Leden profiteren bij deze zorgverzekering van heel veel voordelen: extra ruime vergoedingen en klinkende kortingen.

Meer voor leden

Leden krijgen meer

Als lid van Groene Kruis Ledenorganisatie hebt u bij VGZ een streepje voor. U krijgt niet alleen korting op uw verzekeringspremie, u profiteert ook van veel extra's.

 • Tot 32 behandelingen fysiotherapie.
 • Tot 25 extra dagen vervangende mantelzorg en tot € 1000,- extra budget voor de hulp van een mantelzorgmakelaar.
 • Tot maximaal 32 behandelingen fysiotherapie.
 • Volledige vergoeding van het Groene Kruis lidmaatschap t.w.v. € 14,95 bij een aanvullende verzekering goed, beter of best.
 • Praktische Palliatieve Box voor de zorg van een naaste.

Bekijk alle voordelen

Handig om te weten

Bij Groene Kruis Ledenorganisatie bent u lid als huishouden. De voordelen bij VGZ gelden dan ook voor alle inwonende gezinsleden.

Maakt u als lid van Groene Kruis Ledenorganisatie gebruik van het VGZ collectief? Dan betaalt VGZ bij een aanvullende verzekering uw lidmaatschap t.w.v. € 14,95 per jaar. Lees meer informatie op de website van VGZ.

Handig om te weten
Tot 15% Korting

Korting op uw premie

Als lid krijgt u bij VGZ korting op uw verzekeringspremie:

 • 4% korting op de basisverzekeringen VGZ Ruime Keuze (naturaverzekering) en VGZ Eigen Keuze (restitutieverzekering).
 • 15% Korting op de aanvullende verzekeringen VGZ Zorgt Goed, VGZ Zorgt Beter en VGZ Zorgt Best
 • 5% Korting op de tandverzekeringen VGZ Zorgt Tand Goed, VGZ Zorgt Tand Beter en VGZ Zorgt Tand Best.

Bereken hoeveel u kunt besparen
Overstappen? Heel gemakkelijk!

Overstappen? Heel gemakkelijk!

Bent u nu nog verzekerd bij een andere zorgverzekeraar en wilt u overstappen naar VGZ, met alle voordelen van het ledencollectief? Ga dan naar de website van VGZ.

Bent u al verzekerd bij VGZ maar maakt u nog geen gebruik van het collectief? Neem dan contact op met onze Klantenservice T. 088-61 088 61. Wij helpen u dan verder. 

VGZ: met hart voor zinnige zorg

VGZ: met hart voor zinnige zorg

Nederlanders worden steeds ouder en er wordt meer zorg geleverd, maar ook in de zorgsector ondersteunt VGZ. Er komen meer banen bij in de zorg en de lonen stijgen. Daarnaast zijn de prijzen in de zorgsector gestegen omdat er nieuwe behandelingen, medische hulpmiddelen en medicijnen beschikbaar zijn.

Het samenstellen van een zorgverzekering begint met het kiezen van een basisverzekering. U heeft bij VGZ keuze uit twee basisverzekeringen: VGZ Ruime Keuze en VGZ Eigen Keuze. Een basisverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder en dekt de meest voorkomende zorgkosten. Denk hierbij aan kosten voor huisartsbezoek, apotheek of ziekenhuisbezoek.

Let op: aan het einde van ieder kalenderjaar heeft u de mogelijkheid om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Gedurende het jaar overstappen kan alleen als:

 • de verzekeraar de voorwaarden wijzigt;
 • u in Nederland gaat wonen na verblijf in het buitenland;
 • u in het buitenland woont maar een Nederlandse belastingplichtige bent;
 • u onverzekerd bent maar wel verzekeringsplichtig;
 • u 18 jaar wordt;
 • u als militair uit dienst treedt;
 • u bij een nieuwe werkgever een collectieve zorgverzekering afsluit. Vooruitbetaalde premie krijgt u dan terug.

Meer weten?

Klantenservice Ledenorganisatie,
Telefoon: 088 – 61 076 54,
ledenorganisatie@dezorggroep.nl