Humanitas

Thuisadministratie & hulp bij verlies en rouw

Behoefte aan vriendschap, Hulp nodig bij jouw administratie? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? De vrijwilligers van Humanitas Noord-Limburg helpen jou om op eigen kracht je leven weer op de rit te krijgen. De vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht in je administratie bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

 

Heb je hulp nodig bij jouw administratie?

Heb je hulp nodig bij jouw administratie?

Door omstandigheden kunnen de rekeningen en formulieren zich bij je opstapelen. Dat levert soms een schoenendoos of tas op, vol ongeopende rekeningen, bankafschriften en mogelijk schulden die helemaal niet nodig zijn. Bij sommigen is het evenwicht tussen inkomsten en uitgaven volledig zoek.

Herken je jezelf hierin? Dan kan Humanitas Thuisadministratie in Noord-Limburg je helpen.

Wat is thuisadministratie
Nogal wat mensen hebben moeite met hun financiële huishouding en geen familie of kennis die hen daarbij kan helpen. Dan kan een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie je een steuntje in de rug geven. Zo kun je jouw administratie weer op orde brengen en houden. Dat geeft rust.

Bij de aanpak van Humanitas bieden ze ondersteuning om opnieuw inzicht te krijgen in jouw budget. Daarnaast helpen ze bij het indienen van een aanvraag voor bijzondere bijstand en biedt Humanitas assistentie bij het aanvragen van huur- en/of zorgtoeslag. Verder staat Humanitas klaar om te helpen bij het maken van afbetalingsafspraken.

Hoe werkt het?

De Thuisadministratie begint met een kennismakingsgesprek met de coördinator van Humanitas. Deze bekijkt wat er voor jou nodig is, en wie dit het beste voor je uit kan voeren.
Je mag dan van de vrijwilligers verwachten dat zij;

  • Betrouwbaar zijn en levenservaring hebben
  • Geduldig en enthousiast zijn
  • Discreet met vertrouwelijke zaken omgaan
  • Regelmatig beschikbaar zijn
  • In overleg met jou afspraken maken.

De vrijwilliger komt een keer per week of twee weken bij je thuis. Afhankelijk van de behoefte duurt dat enkele maanden tot maximaal één jaar.

Meer weten? Klik dan hier.

Contactgegevens

Contactgegevens

Coördinator Thuisadministratie
Paul Titulaer

Hulp bij verlies en rouw: omdat (h)erkenning troost biedt

Hulp bij verlies en rouw: omdat (h)erkenning troost biedt

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo.

Maar soms lukt het rouwen niet zelf, of kost het meer energie dan dat je eigenlijk nog hebt. Of je hebt het gevoel dat de kleur uit je leven is verdwenen en dat de draad weer oppakken niet zelf meer lukt. Dan is het fijn dat je iemand je hierbij kan ondersteunen. De vrijwilligers van Humanitas Noord-Limburg staan graag voor jou klaar. Met het 'Verlies en Rouw' pakket reikt de vrijwilliger je graag de hand en bezoekt jou thuis. Vaak is dit een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt. Herkenning en erkenning bieden immers troost.

''Vrijwilligers bieden mensen die verlies hebben geleden een luisterend oor en een steuntje in de rug.''
“Rouw betreft niet alleen bij het verliezen van een dierbare. Ook bij het verlies van bv. een relatie of werk kan men rouw ervaren.”

Hoe werkt het?

Wil je graag hulp bij jouw verlies en rouwverwerking? Dat kan bij Humanitas Noord-Limburg. Een vrijwilliger wordt aan jou verbonden en bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar om jou te helpen daar waar jij het nodig hebt. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Meer weten? Klik dan hier.

Contactgegevens

Contactgegevens

Coördinator Verlies en Rouw
Mariska van der Saag