Rubriek van Angelique

#32 – Zorgverzekering – december 2023

Angelique Stevens is ledenadviseur bij Groene Kruis Ledenorganisatie. Bij kleine én grote zorgvragen over bijvoorbeeld thuiszorg, hulpmiddelen of een van onze diensten, staat Angelique leden te woord. Regelmatig schrijft ze een column om jou een inkijkje te geven in haar werk als ledenadviseur. Zo op het einde van het jaar, kan die natuurlijk maar over één onderwerp gaan… Je zorgverzekering!

Krijg ik als lid van Groene Kruis Ledenorganisatie korting op mijn zorgverzekering?
Hoe kan ik mijn lidmaatschapsgeld declareren?

In deze tijd van het jaar krijgen mijn collega’s en ik erg veel telefoontjes en mailtjes over de zorgverzekering. Niet gek, want het einde van het jaar is traditiegetrouw dé periode om je zorgverzekering eens goed tegen het licht te houden. Past je huidige pakket nog bij je behoeften? Is het verstandig om je zorgverzekering te wijzigen? En is overstappen niet heel veel gedoe? Allemaal logische vragen, waar niet zomaar een eenduidig antwoord op is. Elke persoon, elke zorgbehoefte en elke situatie is immers anders. Wij adviseren om er echt even goed voor te gaan zitten. Kijk eventueel samen met iemand (bijvoorbeeld je kinderen of een handige buurvrouw) en maak een duidelijke berekening. Alleen dan weet je of overstappen loont! Wil je overstappen, doe dat dan vóór 31 december 2023. Je nieuwe verzekering zegt dan automatisch je oude op.

Wij kunnen je helaas niet helpen met inhoudelijke vragen over je zorgverzekering of pakket. Neem daarvoor contact op met de zorgverzekeraar zelf. Maar wij hebben wel de vijf meest praktische tips voor jou op een rijtje gezet. Je kunt ze hier lezen. 

Collectiviteitskorting voor leden

Waar we je wel graag bij ondersteunen is informatie over de collectiviteitskorting. Als lid van Groene Kruis Ledenorganisatie kun je namelijk, onder bepaalde voorwaarden, collectiviteitskorting krijgen bij VGZ en CZ. En als je dan toch zorgverzekeringen gaat vergelijken, is het wel handig om die korting mee te nemen in je berekening! 

Het is belangrijk om te weten dat bij vergelijkingswebsites de collectiviteitskorting nooit wordt meegerekend. Dus vergelijk via je een vergelijkingswebsite? Tel dan zelf na wat de extra korting is en wat daarmee je eindpremie wordt. Misschien is deze toch wel voordeliger dan de website liet zien.

 

Ledenvoordeel

Onze ledenadviseur helpt jou graag met allerlei vragen. Via ledenorganisatie@dezorggroep.nl of via 088 - 61 076 54 kun je contact met Groene Kruis Ledenorganisatie opnemen, zij zullen jouw vraag in behandeling nemen. Binnen drie werkdagen wordt er contact met je opgenomen.

Korting

Voordelen voor leden bij VGZ

 • 15% korting op een aanvullende verzekering VGZ Zorgt Instap, VGZ Zorgt Goed, VGZ Zorgt Beter en VGZ Zorgt Best.
 • 5% korting op een aanvullende tandverzekering VGZ Zorgt Tand Instap, VGZ Zorgt Tand Goed, VGZ Zorgt Tand Beter en VGZ Tand Zorgt Best.
 • Extra uitgebreide vergoedingen:
  • Tot 32 behandelingen fysiotherapie.
  • Tot 25 dagen vervangende mantelzorg en tot €1000,- budget voor de hulp van een mantelzorgmakelaar.
  • Tot €700 voor preventieve cursussen.
 • Volledige vergoeding van het Groene Kruis lidmaatschap t.w.v. €17,95 bij een aanvullende verzekering VGZ Zorgt Goed, VGZ Zorgt Beter en VGZ Zorgt Best. Let op, declaratie is niet mogelijk bij een aanvullende verzekering VGZ Zorgt instap.
 • Praktische Palliatieve Box voor de zorg van een naaste.

Meer weten over VGZ
Lidmaatschap declareren

Lidmaatschap declareren

 • Declareren van je lidmaatschap kan pas als het lidmaatschapsgeld voor 2024 van je bankrekening afgeschreven is. Bij automatische incasso is dat vanaf 24 januari 2024.
 • Om je lidmaatschap vergoed te krijgen, moeten je lidmaatschap en je zorgverzekering op dezelfde naam staan.
 • Op onze website staat duidelijk beschreven hoe je het lidmaatschapsgeld kunt declareren bij je zorgverzekeraar. Heb je zelf geen laptop, tablet of computer? Vraag dan iemand uit je omgeving die dat wel heeft en kijk samen. Met een kop koffie en wat lekkers erbij, kan het zomaar gezellig worden! 

Lees hier alles over declareren.

Korting

Voordelen voor leden bij CZ

 • 10% korting op de aanvullende verzekering leden (AVL)
 • Volledige vergoeding van het Groene Kruis lidmaatschap t.w.v. €17,95 (2024) bij een aanvullende verzekering leden (AVL).
 • 5 ongebruikte fysiobehandelingen meenemen.
 • Jaarlijks een HealthCheck.
 • Méér dan 20 extra's om fit en gezond te blijven.

Meer weten over CZ
Meer weten?

Meer weten?

Vragen of meer informatie? Neem contact op via ledenorganisatie@dezorggroep.nl of 088-6107654. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur en helpen je graag!

Lees meer rubrieken van Angelique