Rubriek van Angelique

#31 – Mantelzorg – november 2023

Angelique Stevens is ledenadviseur bij Groene Kruis Ledenorganisatie. Bij kleine én grote zorgvragen over bijvoorbeeld thuiszorg, hulpmiddelen of een van onze diensten, staat Angelique leden te woord. Regelmatig schrijft ze een column om jou een inkijkje te geven in haar werk als ledenadviseur. Het thema mantelzorg maar daarbij niet ontbreken.

Hoeveel mantelzorgers zijn er in Nederland?
Wat kan Groene Kruis Ledenorganisatie betekenen voor mantelzorgers?
Waar kan ik terecht als ik meer wil weten over mantelzorg?

Een mantelzorger is iemand die zorgdraagt voor een familielid, vriend of buur die door ziekte of een handicap hulpbehoevend is. Wist je dat één op de drie Nederlanders van 16 jaar en ouder onder die categorie valt? Dat zijn ongeveer vijf miljoen mensen! Ruim 800.000 hiervan bieden langdurig (meer dan drie maanden) en intensief (meer dan acht uur per week) hulp. Mantelzorgers vinden het zorgen voor hun naasten vaak vanzelfsprekend, maar toch kan het een hele zware belasting zijn. Dat komt omdat een grote groep mantelzorgers het zorgen combineert met hun baan én omdat mantelzorgers vaak veel moeten regelen. Denk aan het invullen van formulieren voor bijvoorbeeld een aanpassing in de woning.

Groene Kruis Ledenorganisatie ondersteunt mantelzorgers

Mantelzorgers verdienen waardering en een schouderklop, dat weten we bij Groene Kruis Ledenorganisatie maar al te goed. Daarom ondersteunen we mantelzorgers bij allerlei taken, zodat zij niet overbelast raken. We wijzen mantelzorgers de weg in het mantelzorglandschap of bieden onze hulp aan via producten en diensten. Zo hebben we een tuinman, huishoudelijke hulp, maaltijdservice, training mindfulness of een workshop bij de balanscoach in ons aanbod. Ook geven we informatie over welzijnsorganisaties in de buurt en helpen we je met ontspannen door voetreflextherapie of een dagje Thermae 2000.

Daarnaast vervullen wij één keer per maand wensen van mantelzorgers. Ken jij een mantelzorger die je graag eens wilt verrassen? Dien via onze website een aanvraag in en wie weet zetten wij diegene in het zonnetje

 

Ledenvoordeel

Onze ledenadviseur helpt jou graag met allerlei vragen. Via ledenorganisatie@dezorggroep.nl of via 088 - 61 076 54 kun je contact met Groene Kruis Ledenorganisatie opnemen, zij zullen jouw vraag in behandeling nemen. Binnen drie werkdagen wordt er contact met je opgenomen.

Meer weten?

Meer weten?

Op de websites van Mantelzorg Rijksoverheid en MantelzorgNL staat veel informatie. Liever telefonisch contact? Bel dan met de Mantelzorglijn via 030-7606055 (op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur). Contact opnemen met Groene Kruis Ledenorganisatie kan natuurlijk ook. Wij beantwoorden al jouw vragen graag via mail (ledenorganisatie@dezorggroep.nl) of telefoon (088-61 076 54 op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur).

Lees meer rubrieken van Angelique