Over ons

Over Groene Kruis Ledenorganisatie

Wij bieden onze 73.000 leden in Noord- en Midden-Limburg aanvullende diensten en activiteiten op het gebied van gemak, gezondheid, zelfstandig leven en ontspanning.
Met het lidmaatschap van Groene Kruis Ledenorganisatie profiteert het hele gezin van services en aantrekkelijke kortingen. Voor het lidmaatschap betaal je €17,95 per kalenderjaar. Het lidmaatschap is geldig voor alle gezinsleden die op hetzelfde adres wonen. Meer weten? Lees alles in onze ledenfolder

Diensten
Met onze diensten houd je de regie over uw eigen leven. Ze ondersteunen jou bij het zelfstandig en comfortabel blijven leven en werken in de eigen leefomgeving. Zo zetten wij ons in voor iedereen in elke levensfase.

Advies
Wij helpen jou graag als je vragen hebt over onze diensten, maar ook over allerlei zaken op het gebied van welzijn, zorg en zelfstandig thuis blijven wonen. Op werkdagen zijn wij van 09:00 tot 13:00 telefonisch en per e-mail bereikbaar. Ook verzorgen wij regelmatig gratis themabijeenkomsten.

Onze leveranciers
De diensten die wij aanbieden worden geleverd door vaste, vertrouwde en door ons geselecteerde dienstverleners. Op deze manier kunnen wij jou verzekeren van een goede en betrouwbare kwaliteit.

Ons team
Het team van Groene Kruis Ledenorganisatie is dagelijks in de weer met de vraag “wat hebben onze leden nodig om tevreden, gezond, zelfstandig en comfortabel mogelijk te leven?”. Met veel plezier en toewijding werken wij achter de schermen volop aan een uitgebreid aanbod producten en diensten.

Werken bij Groene Kruis of De Zorggroep?
Op zoek naar een uitdagende functie bij Groene Kruis of De Zorggroep? Wij zoeken regelmatig nieuwe collega's! Alle vacatures zijn verzameld op werkenbijdezorggroep.nl

Wil jij meedenken over de diensten van Groene Kruis Ledenorganisatie?

Groene Kruis Ledenorganisatie is voortdurend op zoek naar verbetering van haar producten en diensten voor de 73.000 leden (huishoudens in Noord- en Midden –Limburg). Daarom is er een ledenpanel opgericht; een team van leden die online met ons mee willen denken, ideeën willen aandragen en ideeën willen voorzien van feedback.

Als deelnemer van het ledenpanel kun jij online jouw mening geven over onderwerpen in relatie tot Groene Kruis Ledenorganisatie. Deelname is altijd vrijblijvend; je bent nergens toe verplicht. Jouw gegevens blijven anoniem. De ervaringen en meningen van onze leden zijn een must om nog beter te kunnen inspelen op de wensen en behoeften én om uiteindelijk nog betere diensten te kunnen verlenen.

Hoe gaat het in zijn werk? Alle onderzoeken worden online afgenomen. Dit houdt in dat jij zelf de plaats en het tijdstip kunt bepalen waarop je aan het onderzoek meedoet. Ongeveer vier keer per jaar ontvang je een vragenlijst. Het invullen duurt tussen de 5 en 10 minuten. Af en toe wordt er een wat langere vragenlijst aangeboden. Je ontvangt altijd een terugkoppeling van de uitkomsten van het onderzoek. Aanmelden kan via ledenorganisatie@dezorggroep.nl. 

Direct lid worden

Bespaar op gezonder leven, hulp in en om huis, gemak bij je thuis en voordelige dagjes uit met korting. Jouw Groene Kruis lidmaatschap kost slechts €17,95 per kalenderjaar.

voor iedereen

Verborgen verlangens

Ieder mens heeft een wens!

Ieder mens heeft ze… grote of kleine wensen; dingen die men nog een keer wil doen in het leven. Voor veel mensen worden hun wensen vroeg of laat werkelijkheid. Maar als je afhankelijk bent van zorg of als iemand afhankelijk is van je hulp, dan is het echter lang niet zo vanzelfsprekend dat die op het oog simpele, kleine wensen ook werkelijkheid worden. Simpelweg omdat de tijd ontbreekt of omdat de randvoorwaarden moeilijk te regelen zijn. Het project ‘Verborgen Verlangens’, een initiatief van De Zorggroep en Groene Kruis Ledenorganisatie, brengt daar verandering in! We vervullen juist die kleine maar belangrijke wensen van mensen die in een van onze zorgcentra wonen, van thuiswonende cliënten of juist van mantelzorgers. Een keer iets verrassends, gezelligs, hartverwarmends en opbeurends.

Bekijk wensen die inmiddels uitgekomen zijn!

Meld een wens aan

Groene Kruis Ledenorganisatie voor iedereen, voor elke levensfase

“Zelf bepalen hoe je jouw leven inricht. Dat voelt prettig, voor zowel jong als oud. Groene Kruis Ledenorganisatie kan je hier op vele manieren bij helpen. Wij bieden gemaksdiensten die ervoor zorgen dat er tijd is voor andere dingen of om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Wij stellen ons ten doel om iedereen, van jong tot oud, zoveel mogelijk uit het leven te laten halen. Vitaal, gezond en zelfstandig leven staat hierbij voorop.’’