Rubriek van Angelique

#36 – Groene Kruis Ledenorganisatie, voor jou als jong gezin – april 2024

Bij Groene Kruis Ledenorganisatie zijn we er voor iedereen, voor elke leeftijd en elke levensfase. Maar wat betekent een lidmaatschap bij Groene Kruis Ledenorganisatie in het bijzonder voor jou als jong gezin? Een spannende tijd waar veel ouders behoefte hebben aan advies en informatie over onderwerpen die nieuw voor hen zijn. 

Wij komen vaak voor het eerst in beeld  bij onze leden wanneer er een kleintje aan komt. Een spannende tijd. Er gebeurt van alles in je leven en je moet je voorbereiden op de komst van je baby’tje. Met een lidmaatschap van Groene Kruis Ledenorganisatie heb je de eerste stap al gezet! Denk maar eens aan de spullen die je kunt lenen bij Medipoint om je te ondersteunen tijdens de zwangerschap en na de geboorte van je kleintje. Hulpmiddelen zoals bedverhogers, een rugsteun en een douchekrukje kun je lenen en worden vergoed door je zorgverzekeraar.  

Laten we samen een kijkje nemen naar alle diensten en voordelen die wij voor jou in petto hebben, om je te helpen het meeste uit jouw lidmaatschap te halen.

Opvoedondersteuning bij alle levensfases

Voor de baby: Is je kindje geboren dan kun je een week lang gratis via ons een babyweegschaal en borstkolf lenen. Wil je deze spullen huren of kopen dan krijg je met je lidmaatschap 10% korting op de aankoop bij MedipointIs in jouw situatie aanvullende kraamzorg noodzakelijk? Dan kun je met het lidmaatschap van de Ledenorganisatie en via Geboortezorg Limburg misschien aanvullende kraamzorg krijgen.  

Wanneer is aanvullende kraamzorg mogelijk? 

Ná indicatie door Geboortezorg Limburg als er sprake is van: 

  • Een couveusekindje. 
  • Kraamzorg na adoptie. 
  • Kraamzorg na een lang ziekenhuisverblijf van de baby. 

Tevens kunnen leden 6 tot 9 uur kraamzorg inkopen met 50% korting op het uurtarief. Kijk voor meer informatie over Geboortezorg Limburg op www.geboortezorglimburg.nl  

Voor de ouders: Zoals gezegd, met de komst van een kindje verandert je leven ingrijpend. Naast je gezin, je huishouden en werk zijn er nog zoveel andere verplichtingen. Misschien ben je daarnaast ook nog wel mantelzorger. Dat slokt natuurlijk een hoop energie op. Om te voorkomen dat jij teveel hooi op je vork neemt of als je bij jezelf merkt dat je wel wat ondersteuning kunt gebruiken, zijn wij er voor je. Al is het maar voor een luisterend oor. Daarnaast hebben we ook diensten die jullie wellicht verder helpen. 

Voor de pubers: Kleine kinderen worden groot. Van baby en dreumes tot tiener en puber, op een gegeven moment bewandelt je zijn eigen pad. Je signaleert misschien dat ze weinig zelfvertrouwen hebben of dat ze alleen nog maar op zijn of haar slaapkamer zitten te gamen. Als Groene Kruis Ledenorganisatie zijn we achter de schermen druk bezig om ook diensten en lezingen te kunnen bieden die je helpt bij deze nieuwe levensfase. Denk hierbij aan:

  • Lezingen over maatschappelijke thema's
  • Hulp bij de eerste stappen naar volwassen worden: belastingaangifte, zorgverzekeringen etc. 

Neem eens een kijkje op onze website voor het volledige aanbod! Hieronder staan in ieder geval nog twee leuke tips voor een uitje voor jou en je gezin.

Ledenvoordeel

Onze ledenadviseur helpt jou graag met allerlei vragen. Via ledenorganisatie@dezorggroep.nl of via 088 - 61 076 54 kun je contact met Groene Kruis Ledenorganisatie opnemen, zij zullen jouw vraag in behandeling nemen. Binnen drie werkdagen wordt er contact met je opgenomen.