Recept: Varkenshaas met broccolipuree

Hoofdgerecht voor 2 á 3 personen

Ingrediënten

  • 1 varkenshaas
  • rasp van 1 citroen
  • rasp van 1 limoen
  • ¼ ui in heel dunne plakjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • stukje bouillontablet

voor de broccolipuree:

  • 400 g aardappels
  • 300 g broccoli
  • scheutje room
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel gehakte bieslook

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C. Snijd de varkenshaas in plakken (dik) en doop één kant in de rasp van de citroen en limoen en de ui-plakjes. Bestrooi met peper en zout.

Verhit de olijfolie in een pan en voeg een teentje knoflook toe. Laat de knoflook niet aanbranden. Haal de knoflook eruit en bak vervolgens de varkenshaas 4 minuten aan ( niet aan de rasp-kant).

Laat de pan met bakvocht staan en leg de varkenshaas in een ingevet ovenschaaltje en zet weg.

Broccolipuree:

Kook de aardappels in zout water in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg de broccoli bij de aardappelen en laat het geheel nog 10 minuten koken. Stamp de aardappelen en broccoli tot een puree en roer er een scheut room, boter en peper en zout doorheen.

Zet de varkenshaas, als de puree bijna klaar is, nog 7 minuten in de oven.

Verwarm de pan opnieuw en blus het bakvocht van de varkenshaas af met wat water en voeg suiker, tomatenketchup en wat bouillontablet toe. Maak er een mooie jus van en serveer deze met de varkenshaas en de puree.