Recept: Spaanse Paella

Recept voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ rode paprika
  • ½ oranje paprika
  • ½ gele paprika
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 200 g magere hamblokjes
  • 150 g garnalen of zeevruchten (gemengde vissoorten)
  • 250 g rijst
  • 1 l groentebouillon
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel koenjit (geelwortel)
  • 125 doperwtjes (diepvries)
  • peper en zout

Bereiding

Bereiding

Verhit de olie in een grote antiaanbakpan of wok. Fruit de ui zacht.

Maak de paprika’s schoon en verwijder de zaadlijsten. Snijd de halve rode, oranje en gele paprika in kleine stukjes. Voeg deze bij de ui. Laat 1 minuut bakken. Voeg de knoflook en de rijst (ongekookt) toe. Laat weer 1 minuut bakken.

Voeg de hamblokjes, de bouillon, de specerijen en peper en zout toe. Laat alles onder af en toe roeren, op laag vuur, 10 tot 12 minuten pruttelen. Voeg evt. wat meer bouillon toe als de rijst droog kookt.

Voeg 6 minuten voor het einde de doperwtjes toe, en 3 minuten voor het einde de garnalen (ontdooid of vers). Proef of alles naar smaak is en serveer meteen.

Lekker met een omeletje van een paar losgeklopte eieren.