Fruitige Herfstcrumble

Recept voor twee personen

Kerst is de tijd van gezelligheid, samenzijn en natuurlijk heerlijk eten. Wat is er nu beter dan afsluiten met een spectaculair kerstdessert? Voor het perfecte kersttoetje hoef je niet verder te zoeken. Dit verrukkelijke dessert combineert de warmte en smaken van de herfst met een feestelijke touch. Het is dé ideale afsluiter van een kerstdiner!

Voor de vulling

  • 2 kleine appels (elstar)
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 theelepel speculaas-koekkruiden
  • 1 eetlepel abrikozenjam

Voor de crumble

  • 50 gr havermout
  • 25 gr amandelschaafsel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1/2 theelepel speculaas-koekkruiden

Wat heb je nodig? 2 ovenschaaltjes met een doorsnede van 12 cm.

Voedingswaarde per schaaltje

Gemaakt door de dietist van Groene Kruis Voeding en Dieet
Jolanda Kruijtzer

Kcal 377 | vet 15,6 gram | verzadigd vet 6,4 gram | eiwit: 6,8 gram | koolhydraten 48,6 gram | vezels: 7,1 gram | zout 0,02 gram.

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schild de appels en snijd deze in blokjes. Meng de appelblokjes, rozijnen, koekkruiden en de abrikozenjam goed door elkaar. Vul de twee schaaltjes met dit appelmengsel. Meng havermout, amandelschaafsel, kokosolie, ahornsiroop en koekkruiden door elkaar met een lepel. Kneed daarna (met één hand) het mengsel tot kruimels. Verdeel de kruimels over de twee schaaltjes. Verwarm de crumble 20 minuten in de oven, tot deze lichtbruin en krokant is. Serveer de crumble bij voorkeur warm, met een paar lepels yoghurt.