Recept: Aspergequiche

Recept voor vier tot zes personen

Ingrediënten

  • 5 à 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 kg verse asperges
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel boter
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 150 g gekookte ham in blokjes
  • 5 eieren
  • 300 ml slagroom (of crème fraîche)
  • zout en peper

Bereidingstijd 40 minuten

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven op 180 ˚C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet een quichevorm in met boter en bekleed de bodem en de rand (circa 5 cm) met bladerdeeg. Prik met een vork een aantal keren in het deeg, om rijzen tijdens het bakken te voorkomen.

Schil de asperges zorgvuldig en kook ze in water met wat zout, de boter en de suiker, in 10 minuten beetgaar. Spoel af met koud water. Laat de asperges goed uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.

Klop de eieren met de room of crème fraîche goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Roer de bieslook door het mengsel.

Verdeel de asperges over het bladerdeeg en giet het eiermengsel erover. Verdeel daarna de ham over de taart. Zet de taart in de oven en bak in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
Laat de taart, voor het aansnijden, op kamertemperatuur komen en serveer met een lekkere salade.