Kalkoenrollade

Voor op het kerstmenu

Ben je op zoek naar een heerlijk recept voor de feestdagen? Dan is deze kalkoenrollade met zoete aardappelpuree en groene paprikavinaigrette een echte aanrader! Deze smaakvolle combinatie van malse kalkoenrollade, romige zoete aardappelpuree en een frisse groene paprikavinaigrette zal je gasten zeker verrassen. In deze blog delen we het recept en laten we je stap voor stap zien hoe je dit feestelijke gerecht kunt maken.

Ingrediënten

  • 500 gram kalkoenfilet
  • 500 gram kippengehakt gekruid
  • 10 gram peterselie
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 1 kg zoete aardappel
  • 1/2e  groene paprika
  • 1/2e  ui
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml witte wijnazijn

Word ook lid van Groene Kruis Ledenorganisatie

Gezond en vitaal blijven, genieten van de leuke dingen in het leven, blijven leren, nieuwe dingen ontdekken, lekker in je vel zitten… Met het lidmaatschap van Groene Kruis Ledenorganisatie heb je het goed voor elkaar! 

Het lidmaatschap kost maar €17,95 per kalenderjaar en daarmee profiteer je van heel veel korting en extra’s op tal van diensten. 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. 

2. Leg de zoete aardappels in een ovenschaal en pof deze gedurende 20 minuten in de oven. 

3. Hak de peterselie fijn en meng deze, samen met het ei en het paneermeel, door het kippengehakt.  

4. Sla de kalkoenfilet plat met een vleeshamer of deegroller. 

5. Leg de kalkoenfilet plakken langs elkaar op een stuk aluminium folie.

Bereiding

Kookvideo

Toch nog even wat hulp nodig van onze kok? Kijk hier de kookvideo uit onze Z-live aflevering waar we stap voor stap dit recept met je doornemen. Veel plezier met het koken en eten van dit overheerlijke recept!