Kalkoenrollade
Voor op het kerstmenu
Ingrediënten
- 500 gram kalkoenfilet
- 500 gram kippengehakt gekruid
- 10 gram peterselie
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
- 1 kg zoete aardappel
- 1/2e groene paprika
- 1/2e ui
- 100 ml olijfolie
- 50 ml witte wijnazijn
Word ook lid van Groene Kruis Ledenorganisatie
Gezond en vitaal blijven, genieten van de leuke dingen in het leven, blijven leren, nieuwe dingen ontdekken, lekker in je vel zitten… Met het lidmaatschap van Groene Kruis Ledenorganisatie heb je het goed voor elkaar!
Het lidmaatschap kost maar €17,95 per kalenderjaar en daarmee profiteer je van heel veel korting en extra’s op tal van diensten.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
2. Leg de zoete aardappels in een ovenschaal en pof deze gedurende 20 minuten in de oven.
3. Hak de peterselie fijn en meng deze, samen met het ei en het paneermeel, door het kippengehakt.
4. Sla de kalkoenfilet plat met een vleeshamer of deegroller.
5. Leg de kalkoenfilet plakken langs elkaar op een stuk aluminium folie.
Kookvideo
Toch nog even wat hulp nodig van onze kok? Kijk hier de kookvideo uit onze Z-live aflevering waar we stap voor stap dit recept met je doornemen. Veel plezier met het koken en eten van dit overheerlijke recept!
Fruitige Herfstcrumble
Kerst is de tijd van gezelligheid, samenzijn en natuurlijk heerlijk eten. Wat is er nu beter dan afsluiten met een spectaculair kerstdessert? Voor het perfecte kersttoetje hoef je niet verder te zoeken. Dit verrukkelijke dessert combineert de warmte en smaken van de herfst met een feestelijke touch. Het is dé ideale afsluiter van een kerstdiner!
Bekijk het hele recept hierChocoladetaartje
Laat je verleiden door de combinatie van smeuige pure chocolade en een vleugje sinaasappelrasp. Dit chocoladetaartje is een absolute must-try voor elke chocoladeliefhebber!
Bekijk het hele recept hier