Haal meer uit jouw zorgverzekering met het lidmaatschap van Groene Kruis Ledenorganisatie

10 voordelen en extra's voor Groene Kruis Leden bij VGZ

Groene Kruis Ledenorganisatie wil jou helpen om gezonder ouder te worden. Daarom werken we samen met partners die gezondheid en zorgvernieuwing hoog in het vaandel hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan Coöperatie VGZ. Samen bieden we jou - als lid van Groene Kruis Ledenorganisatie - de best passende zorgverzekering: VGZ Zorgt. Dat is een aanvullende zorgverzekering. En dankzij de het collectief van Groene Kruis Ledenorganisatie profiteer je van korting en extra veel voordelen: uitgebreide vergoedingen, wachtlijstbemiddeling, handige apps en persoonlijk advies van een zorgadviseur. Hieronder hebben we de 10 belangrijkste voordelen van het Groene Kruis-collectief voor je op een rij gezet. 

Bekijk alle voordelen van VGZ Zorgt en bereken je premie

Kies jouw basisverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen van VGZ Zorgt. Zo profiteer jij van extra collectieve voordelen voor een gezonder leven. Bekijk alle vergoedingen, vergelijk en stap gelijk over.

1. Collectiviteitskorting op VGZ Zorgt

1. Collectiviteitskorting op VGZ Zorgt

Als lid van Groene Kruis Ledenorganisatie ontvang je 15% korting op alle aanvullende verzekeringen VGZ Zorgt. En 5% korting op alle tandartsverzekeringen VGZ Zorgt.

2. Ruime vergoeding voor fysiotherapie

Actief en fit blijven is belangrijk. En juist als je ouder wordt. De aanvullende verzekering VGZ Zorgt kan je hierbij helpen. Want met de aanvullende verzekering VGZ Zorgt kun je tot wel 32 keer per jaar naar de fysio. En gratis gebruikmaken van de VGZ Soepel en Sterk Coach app. De app is ontwikkeld door fysiotherapeuten.

2. Ruime vergoeding voor fysiotherapie
3. Een ruim budget voor cursussen en trainingen

3. Een ruim budget voor cursussen en trainingen

Wist je dat je met VGZ Zorgt tot wel € 700 per jaar te besteden hebt aan trainingen en cursussen? Dat is het preventiebudget. Doe bijvoorbeeld een cursus valpreventie, slaapcursus of een cursus omgaan met een chronische aandoening. Zo helpen we jou fit en gezond te blijven.

4. Ruime vergoedingen voor de zorg van jouw naaste

Zorg je voor een familielid of naaste? Dan noemen we dat mantelzorg. Wist je dat wij speciale vergoedingen voor mantelzorgers hebben? Als steuntje in de rug. Bijvoorbeeld vervangende mantelzorg. Dan komt een andere mantelzorger jou een dag vervangen. Met een VGZ Zorgt verzekering kun je tot 25 dagen vervangende hulp/zorg inzetten; iemand die de zorg van jou overneemt. Zodat jij even op adem kunt komen. Of schakel de hulp in van een mantelzorgmakelaar. Die helpt je door veel regeltaken over te nemen. Zo heb je tijd om op te laden. Ook hiervoor krijg je met de VGZ Zorgt verzekering een extra ruim budget: tot € 1000,-.

4. Ruime vergoedingen voor de zorg van jouw naaste
Wat maakt ons uniek?

5. Hulp bij het verkorten van de wachttijd

Als je zorg nodig hebt, dan wil je ook zo snel mogelijk geholpen worden. Daarom bieden we wachtlijstbemiddeling aan. Onze zorgadviseurs kijken of je bij een ander ziekenhuis of kliniek sneller terecht kunt. Zodat je eerder geholpen kunt worden.

6. Jouw persoonlijke zorgadviseur

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over zorg. Dan is het fijn dat een persoonlijke adviseur je hiermee kan helpen. Daarom kun je als VGZ-verzekerde al je zorgvragen stellen via telefoonnummer 088 – 131 12 34.

7. Vergoeding van jouw lidmaatschap bij Groene Kruis Ledenorganisatie

Kies je voor VGZ Zorgt Goed, Beter of Best? Goed nieuws! Wij vergoeden dan jouw lidmaatschap bij Groene Kruis Ledenorganisatie. Ieder jaar tot € 25 per verzekerde. Je kunt je lidmaatschap gewoon declareren bij VGZ.

8. Alles voor je gezondheid en zorg op één plek

8. Alles voor je gezondheid en zorg op één plek

De VGZ app is de best gewaardeerde zorgverzekerings app. Gebruik de VGZ-app als jouw persoonlijke assistent om te helpen bij gezondheid én zorg. Bijvoorbeeld zien waar je het snelst aan de beurt bent voor zorg in het ziekenhuis. Of altijd een compleet overzicht van je verbruikte zorg. Natuurlijk kun je ook gewoon je zorgzaken makkelijk regelen via de app. Zoals binnen 1 minuut declareren.

9. Handige workshops en apps om jou te helpen met je gezondheid

Wil je zelf aan de slag met je gezondheid? Op vgz.nl/gezondleven vind je alles over mentale gezondheid, gezonder eten en meer bewegen. Zo is er de VGZ Mindfulness Coach voor dat beetje extra ontspanning. De VGZ Soepel en Sterk Coach voor sterke spieren en soepele gewrichten. Of de Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn. Met leuke uitdagingen om beter te eten en beter te slapen.

9. Handige workshops en apps om jou te helpen met je gezondheid
10 Je bent altijd welkom. Ook als je zorg nodig hebt of al ontvangt

10 Je bent altijd welkom. Ook als je zorg nodig hebt of al ontvangt

Ben je kortgeleden geopereerd? Of sta je onder behandeling van een arts? Of wacht je misschien op een operatie of behandeling die nog gaat komen? Geen zorgen. Je bent altijd welkom. Kies je voor VGZ Zorgt? Dan is er geen medische keuring. Dus je kunt gewoon overstappen naar VGZ.