Oorlogsmuseum Overloon

Beoordeeld met een 8.7

Een historisch dagje uit voor onze leden

Volledig open vanaf zaterdag 5 juni!

Oorlogsmuseum Overloon laat met de vaste tentoonstelling zien hoe het zover heeft kunnen komen, dat meer dan vijftig miljoen mensen stierven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is niet alleen aandacht voor de bevrijding en de Slag bij Overloon, maar ook voor het 'gewone' leven tijdens de oorlog. Het verzet, de vervolging, maar ook D-Day en Operatie Market Garden: het verhaal van de oorlog ontwikkelt zich aan de hand van de 3rd Division. Dit Britse leger streed als enige mee in alle grote veldslagen en vocht tien maanden lang voor de bevrijding van Europa. 

Tentoonstelling

In de permanente tentoonstelling Nederland in de Tweede Wereldoorlog nemen acht mensen je mee terug naar hun leven in de oorlog. Een leven vol verzet, verlies en soms 'gewoon' de dag proberen door te komen. Een leven vol moeilijke keuzes, elke dag weer. In de tentoonstelling komen bezoekers voor zware dilemma's te staan en kunnen ze zelf aangeven welke keuzes ze zouden maken.  Oorlogsmuseum Overloon is gigantisch en heeft meer dan tweehonderd voer-, vaar-, en vliegtuigen. Daar heeft u misschien wel meer dan een dag nodig om alles te bekijken. En dat is maar goed ook, want dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, daar mag iedereen gerust vaker bij stilstaan. Bekijk de website van Het Oorlogsmuseum voor meer informatie.

Word ook lid van Groene Kruis Ledenorganisatie

Gezond en vitaal blijven, genieten van de leuke dingen in het leven, blijven leren, nieuwe dingen ontdekken, lekker in je vel zitten… Met het lidmaatschap van Groene Kruis Ledenorganisatie heb je het goed voor elkaar! 

Het lidmaatschap kost maar €17,95 per kalenderjaar en daarmee profiteer je van heel veel korting en extra’s op tal van diensten. 

15% korting

Ledenvoordeel

Sta in het Oorlogsmuseum Overloon stil bij WO II, het verzet, D-Day en de bevrijding. Een historisch dagje met aandacht voor Operatie Market Garden, maar ook voor het gewone leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een tentoonstelling vol dilemma's en keuzes.

Leden ontvangen op vertoon van de ledenpas 15% korting op een entreeticket tot een maximum van 4 personen. Daarnaast ontvangt u ook een gratis kopje koffie in het museum café.

Niet geldig tijdens evenementen.

Meer weten?

Klantenservice Ledenorganisatie,
Telefoon: 088 – 61 076 54,
ledenorganisatie@dezorggroep.nl

Overall cijfer

8.7

Gebaseerd op
3 beoordelingen

Ervaringen

Ik vind werkelijk alles mooi aan het museum . Ook leuk is het actieve gedeelte van het museum. Maar het meest indrukwekkende vind ik toch wel Blockbuster!

9Anoniem, 8 maart 2018

Heel het museum heeft op ons indruk gemaakt.

10Anoniem, 8 maart 2018

Zeer goed indrukwekkende collectie, goede uitleg bij eerste hal. Wat kan beter: eerste hal is alleen in Nederlands en Duits. Mijn Ierse vrienden konden via internet informatie opvragen, maar dat was niet handig en al snel liepen ze maar door naar de tweede hal. In deze hal ook uitleg in Engels, maar soms helemaal geen uitleg.

7Anoniem, 8 maart 2018