OncoReflex geeft verlichting en ontspanning bij kanker

Het verhaal van Brigitte en Annemieke

Vermoeidheid, misselijkheid, oedeem, tintelende vingers en tenen. Allemaal bijwerkingen van chemotherapie. Stel nu dat je die vervelende bijwerkingen kunt verminderen of zelfs voorkomen? OncoReflex is dan het proberen waard, vindt Brigitte. Zij was al cliënt bij Seline Beerens toen zij de diagnose borstkanker kreeg. Ze is enorm blij dat Seline bij haar OncoReflex heeft toegepast. Want dit bracht veel verlichting.

Seline werkte al jaren in haar voetreflexpraktijk Seline Reflexzone therapie, toen kanker opeens heel dichtbij kwam. Een familielid van mij kreeg het afschuwelijke nieuws. “Dat raakte me enorm. En wat me verbaasde was dat je in die tijd – een kleine tien jaar geleden – helemaal niets hoorde over complementaire zorg. Ik bedoel dan de zorg voor lichamelijke, emotionele, mentale, spirituele en sociale behoeften. Alsof er buiten de reguliere zorg geen mogelijkheden waren.

Dat herinnert me ook weer aan opleidingen en bijscholingen van vroeger. Daar leerde ik dat we kankerpatiënten niet mochten aanraken. Terwijl dat aanraken juist heel belangrijk is. Ik wist dat ik hen kon helpen en ben me toen gaan specialiseren in OncoReflex zodat ik klachten zoals pijn, misselijkheid, braken, angst, vermoeidheid, vocht vasthouden en slaapproblemen bij mensen met kanker kan wegnemen of verminderen.”

Aanraking creëert gevoel van verbinding
Seline begint haar behandelingen meestal met de reflexzone van de rug, omdat dit gebied verbonden is met het hoofd. Kankerpatiënten ervaren namelijk vaak brain fog en concentratieverlies. Seline: “Mijn aanrakingen zijn heel zacht. Ik kan met OncoReflex kanker niet genezen, maar ik kan wel de levenskwaliteit van mijn cliënten verbeteren door symptoomverlichting en ontspanning te bieden.” Aanraking heeft niet alleen een helend effect, maar het bevordert ook de vrijlating van oxytocine – het knuffel- hormoon – en creëert een gevoel van verbinding.

Momentje voor mezelf

Daarom benadrukt Seline ook dat het gaat om een persoonlijke benadering. Bij kankerpatiënten varieert de energie. Zij past daarom de behandeling aan op dat wat nodig is. Seline: “Een normale behandeling duurt meestal een uur, maar bij sommigen stop ik al na een halfuur, omdat het anders te vermoeiend is. Ik bel tussentijds ook met mijn cliënten, want je bouwt een band met elkaar op.”

Wat is voetreflextherapie en OncoReflex?

Voetreflextherapie is een natuurlijke geneeswijze waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde zones van de voeten en onder- benen. Een lichaam weerspiegelt zich namelijk in de voeten. Elke reflexzone komt overeen met een specifiek orgaan of lichaamsdeel.Voetreflex helpt het lichaam in balans te brengen, spanning te verminderen en dit helpt je lichaam zichzelf te herstellen.

OncoReflex is een specialisatie binnen de voetreflextherapie speciaal voor mensen met kanker. Het richt zich op het verlichten van symptomen en bijwerkingen van kanker en de behandeling ervan. Het doel is om angst te verminderen en het algemene welzijn te verbeteren. OncoReflex biedt zachte aanrakingen en specifieke behandelingen om kankerpatiënten te helpen zich beter te voelen.

Als lid ontvang je bij de aangesloten therapeuten €5,- korting bij iedere 5de behandeling.

Enorm geholpen

Enorm geholpen

Voordat Brigitte borstkanker kreeg, werd zij door Seline al behandeld voor nek-, rug-, schouder- en hooikoortsklachten. Hier heeft zij veel aan gehad. Brigitte: “Ik ben er dankbaar voor dat ik via haar ook met OncoReflex in aanraking ben gekomen. Ik dacht: baat het niet dan schaadt het niet. Maar het heeft mij echt enorm geholpen. Ik heb geen last van misselijkheid en vermoeidheid gehad tijdens de chemo. En ook heb ik geen tintelende vingers en tenen gekregen. Dat was mij heel veel waard.”

Meer oncoreflextherapeuten

Niet alleen Seline Beerens is gespecialiseerd in oncoreflex, ook Els Cordewener heeft verschillende cliënten die komen na chemotherapie. Annemiek Veenhuis heeft hier veel baat bij! Je leest hieronder haar verhaal.

Voordelen voor jou

  • €5 korting bij de 5e behandeling
  • Haal het beste uit het leven
  • Pijnvrij door het leven
“Ik kan weer lopen dankzij de gouden handen van Els”

“Ik kan weer lopen dankzij de gouden handen van Els”

Annemiek Veenhuis heeft al een hele tijd last van neuropathie. Een gevolg van chemotherapie die ze jaren geleden onderging. Daardoor heeft zij constante stijfheid, tintelingen en gevoelloosheid in haar voeten. Ze kan hierdoor niet goed lopen. Iets wat haar dagelijks leven behoorlijk beïnvloedt. Na een tip van haar fysiotherapeut is zij bij voet- reflextherapeut Els terechtgekomen. En hoewel niemand aan Annemieks voeten mag komen, mag Els dat wel.

“Ik vond de eerste keer heel spannend. Maar toen zij zachtjes druk uitoefende op verschillende punten van mijn voeten, was het heerlijk warm en ontspannend. Na de eerste behandeling stapte ik van de behandelbank af en voelde meteen het verschil. De stijfheid in mijn voeten en gevoelloosheid was duidelijk minder intens dan eerder. Ongelooflijk.”

Nu ligt Annemiek elke zes weken bij de voetreflex- therapeut op de bank. Voor meer dan alleen de neuropathie. Ook bracht de therapie al verlichting bij rug-, hoofd- en tandpijn en ervaart zij meer balans en rust. “Iedere keer als ik opsta, ben ik zo dankbaar dat ik weer (redelijk) normaal kan lopen dankzij de gouden handen van Els.”