Limburgs museum

Cultuur en geschiedenis

Het museum verzamelt, toont en vertelt verhalen van Limburg. We bieden verrassende perspectieven op het verleden, heden en toekomst van Limburg en van de wereld om ons heen.

Limburg is een bijzondere provincie. Hier vestigden zich de eerste mensen en later de eerste boeren. Hier kwamen de Romeinen ons land binnen, hier leefden de eerste christenen en ontstonden de eerste steden.

Naast deze rijke geschiedenis laat het museum het Limburg van vandaag zien. Een internationale provincie in het hart van Europese ontwikkelingen.

Het Limburgs Museum staat midden in de maatschappij. Het museum wil een meerstemmig en inclusief dialoog faciliteren. De verhalen van Limburg zullen op drie manieren toegankelijk worden gemaakt. In het museumgebouw zelf, op locatie in de provincie én online.

Te zien en te doen

Bij het Limburgs Museum is van alles te zien en te doen. Bekijk onderstaande de tentoonstelling op dit moment.

Tentoonstelling; De vergeten prinsessen van Thorn

Tentoonstelling; De vergeten prinsessen van Thorn

Op 3 oktober 2021 opent de unieke tentoonstelling ‘De vergeten prinsessen van Thorn’. De tentoonstelling volgt het leven van een aantal van deze prinsessen en geeft een unieke inkijk in het leven van de Europese adel in de achttiende eeuw. Een leven met een voor die tijd grote vrijheid en vol pracht en praal, maar ook een leven in een gouden kooi.
In de geschiedschrijving zie je maar zelden vrouwen als handelende personen met een eigen identiteit beschreven worden. Het Limburgs Museum doorbreekt met deze tentoonstelling de historische onzichtbaarheid van de vrouw.

gratis

Ledenvoordeel

Bekijk de mooiste en meest indrukwekkende tentoonstelling bij het Limburgs Museum in Venlo.

U ontvangt een gratis consumptie in het museumcafé bij aankoop van uw entreekaartje. U ontvangt de consumptie (koffie/thee/fris) op vertoon van uw ledenpas.

Maximaal 4 personen per ledenpas.

Lid worden

Meer weten?

Klantenservice Ledenorganisatie,
Telefoon: 088 – 61 076 54,
ledenorganisatie@dezorggroep.nl