Limburgs museum

Cultuur en geschiedenis

Het museum verzamelt, toont en vertelt verhalen van Limburg. Ze bieden verrassende perspectieven op het verleden, heden en toekomst van Limburg en van de wereld om ons heen.

Limburg is een bijzondere provincie. Hier vestigden zich de eerste mensen en later de eerste boeren. Hier kwamen de Romeinen ons land binnen, hier leefden de eerste christenen en ontstonden de eerste steden.

Naast deze rijke geschiedenis laat het museum het Limburg van vandaag zien. Een internationale provincie in het hart van Europese ontwikkelingen.

Het Limburgs Museum staat midden in de maatschappij. Het museum wil een meerstemmig en inclusief dialoog faciliteren. De verhalen van Limburg zullen op drie manieren toegankelijk worden gemaakt. In het museumgebouw zelf, op locatie in de provincie én online.

Te zien en te doen

Bij het Limburgs Museum is van alles te zien en te doen. Bekijk hieronder de tentoonstelling die je momenteel kunt bezoeken! 

Feest!

Feest!

Onze provincie barst van het feestgedruis: van vastelaovend en schuttersfeesten tot ramadanfeesten en bar mitswa’s. Veel culturen zorgen voor verschillende soorten feesten én voor veel feestvreugde. Met al die feesten willen we plezier maken, samen genieten met vrienden en familie, maar ook aandacht besteden aan de belangrijke momenten in ons leven. In de familietentoonstelling Feest! ontdek je met allerlei spelelementen welke feesten er in Limburg worden gevierd. Maar ook hoe, met wie, waarom én op welke manier die feesten door de tijd heen veranderen. Een feest van herkenning voor de hele familie!

gratis

Ledenvoordeel

Bekijk de mooiste en meest indrukwekkende tentoonstelling bij het Limburgs Museum in Venlo.

Je ontvangt een gratis consumptie in het museumcafé bij aankoop van je entreekaartje. De consumptie (koffie/thee/fris) krijg je op vertoon van je ledenpas.

Maximaal 4 personen per ledenpas.

Lid worden

Meer weten?

Klantenservice Ledenorganisatie,
Telefoon: 088 – 61 076 54,
ledenorganisatie@dezorggroep.nl