Personenalarmering

Groene Kruis Personenalarmering

Groene Kruis Personenalarmering is handig voor iedereen die de zekerheid van hulp achter de hand wil hebben. Bijvoorbeeld als u ouder wordt en zelfstandig wilt blijven wonen. Dan is het fijn dat u met één druk op de knop een beroep kunt doen op de hulp van uw familie en/of uw mantelzorger.

Meld u hier aan! Mocht u vragen hebben tijdens het invullen van het aanmeldformulier kunt u altijd contact opnemen met onze Klantenservice via telefoonnummer 088 - 61 088 61.

Hoe werkt Groene Kruis Personenalarmering?

Groene Kruis Personenalarmering is een alarmeringssysteem waarmee u met één druk op de knop hulp inroept. Met een drukknop aan een halskoord of armband en een alarmeringtoestel kunt u in en om het huis altijd hulp inschakelen mocht dat nodig zijn.

Als u op de knop drukt, dan krijgen de door u opgegeven contactpersonen (familie/mantelzorger) via een alarmcentrale een melding en zullen zij snel met u contact opnemen of komen kijken. En als zij niet direct bereikbaar zijn, wordt een tweede of indien nodig een derde contactpersoon ingeseind. Ook als u niet in staat bent te antwoorden, zorgt de alarmcentrale dat er hulp komt. Dat is wel zo’n veilig gevoel. Deze abonnementsvorm van Groene Kruis Personenalarmering heet Sociale Personenalarmering.

Profiteer ook!

Bespaar op gezonder leven, hulp in en om huis, zorg bij u thuis en voordelige dagjes uit met korting.

Het Groene Kruis lidmaatschap kost voor het hele gezin slechts €14,95 per kalenderjaar.

Sociale Personenalarmering

Bij Sociale Personenalarmering wordt eerst uw familie en/of mantelzorger ingeschakeld. Mocht de eerste mantelzorger onverhoopt niet bereikbaar zijn, dan wordt een tweede of zelfs een derde contactpersoon ingeschakeld. Één van hen komt dan een kijkje bij u nemen. Bij Sociale Personenalarmering wordt altijd eerst contact gezocht met de contactpersonen die u vooraf zelf heeft doorgegeven. Indien de situatie hierom vraagt, zullen medische hulpdiensten worden ingeschakeld. Op die manier blijft u verzekerd van hulp als dat nodig is.

Sociale Personenalarmering
€23,50 per maand

Wat kost Sociale Personenalarmering?

U betaalt eenmalige kosten voor de installatie (€85,95) en een maandelijks bedrag (€23,50). We bespreken graag met u persoonlijk uw wensen en de daarbij behorende kosten.

Prijzen zijn inclusief alle benodigde apparatuur voor Sociale Personenalarmering en exclusief eventuele kosten voor het toegangssysteem.

Direct aanmelden
Professionele Personenalarmering

Professionele Personenalarmering

Bij Professionele Personenalarmering wordt contact gezocht met een professional van Groene Kruis Thuiszorg. Om deze dienst te kunnen ontvangen, heeft u vanaf 15 juni 2020 een indicatie voor wijkverpleging nodig. Het abonnement Professionele Personenalarmering bieden wij vanaf deze datum niet meer aan. Vanwege de druk op de wijkverpleging bieden we professionele alarmopvolging alleen aan cliënten die thuiszorg ontvangen van Groene Kruis Thuiszorg.

Wilt u een indicatie voor thuiszorg aanvragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via T 088 - 61 088 61.

Veilige toegang tot uw woning

U bent zelf verantwoordelijk voor dat degene die is gealarmeerd toegang heeft tot uw woning. Wij adviseren u - indien gewenst en nodig - bij het vinden van een geschikt toegangssysteem voor uw woning. Aanvragen van een veilige sleutelkluis kan hier.

Hiermee kunnen uw familie en mantelzorgers veilig en zonder gebruik van een sleutel, uw woning binnen als u zelf de deur niet meer kunt openen. Op onze website vindt u hier meer informatie over. Ook kunt u voor meer informatie contact opnemen met onze klantenservice via T 088 - 61 088 61.

Veilige toegang tot uw woning

FocusCura neemt al uw zorgen uit handen

FocusCura beheert uw personenalarmering. Zij verzorgen de installatie, storingsdienst, helpdesk én zorgen voor de administratieve verwerking van personenalarmering.

 • Installatie
  Volgens afspraak plaatsen zij de benodigde technologie en leggen u uit hoe het precies werkt.
 • Klantenservice
  Komt u ergens niet uit? Geen probleem. Stel uw vraag aan de klantenservice.
 • Correcte werking
  Periodiek wordt op de achtergrond getest of de apparatuur correct functioneert.
 • Storingsdienst (0900 - 362 87 28)
  Mocht er toch een storing zijn, dan wordt deze snel en vakkundig opgelost.

Contact FocusCura
Heeft u vragen? Bel met FocusCura via telefoonnummer 030 – 692 70 50 of stuur een e-mail naar service@focuscura.nl.
Voor meer informatie over FocusCura: www.focuscura.com

FocusCura neemt al uw zorgen uit handen

Meer weten?

Klantenservice Ledenorganisatie,
Telefoon: 088 – 61 076 54,
ledenorganisatie@dezorggroep.nl