Groene Kruis Personenalarmering

Groene Kruis Personenalarmering is handig voor iedereen die de zekerheid van hulp achter de hand wil hebben. Bijvoorbeeld als u ouder wordt en zelfstandig wilt blijven wonen. Dan is het fijn dat u met één druk op de knop een beroep kunt doen op de hulp van uw familie en/of uw mantelzorger en van professionele hulp. Groene Kruis
Personenalarmering biedt uitkomst, 24 uur per dag, 7 dagen per week, waar u ook bent in huis.

Meld u hier aan! Mocht u vragen hebben tijdens het invullen van het aanmeldformulier kunt u altijd contact opnemen met onze Klantenservice via telefoonnummer 088 - 61 088 61.

Hoe werkt Groene Kruis Personenalarmering?

Groene Kruis Personenalarmering is een alarmeringssysteem waarmee u met één druk op de knop hulp inroept. Met een drukknop aan een halskoord of armband en een alarmeringtoestel kunt u in en om het huis altijd hulp inschakelen mocht dat nodig zijn.

Als u op de knop drukt dan krijgen, afhankelijk van uw abonnement, de door u opgegeven contactpersonen (familie/mantelzorger) of zorgmedewerker van Groene Kruis Thuiszorg, via een alarmcentrale een melding en zullen zij snel met u contact opnemen of komen kijken. En als zij niet direct bereikbaar zijn, wordt een tweede of indien nodig een derde contactpersoon ingeseind. Ook als u niet in staat bent te antwoorden, zorgt de alarmcentrale dat er hulp komt. Dat is wel zo’n veilig gevoel. Groene Kruis Personenalarmering heeft twee verschillende abonnementsvormen: Sociale Personenalarmering en Professionele Personenalarmering.

Profiteer ook!

Bespaar op gezonder leven, hulp in en om huis, zorg bij u thuis en voordelige dagjes uit met korting.

Het Groene Kruis lidmaatschap kost voor het hele gezin slechts €14,95 per kalenderjaar.

Sociale Personenalarmering

Bij Sociale Personenalarmering wordt eerst uw familie en/of mantelzorger ingeschakeld. Mocht de eerste mantelzorger onverhoopt niet bereikbaar zijn, dan wordt een tweede of zelfs een derde contactpersoon ingeschakeld. Één van hen komt dan een kijkje bij u nemen. Bij Sociale Personenalarmering wordt eerst altijd contact gezocht met de contactpersonen, die u vooraf zelf heeft doorgegeven.

Sociale Personenalarmering
€23,50 per maand

Wat kost Sociale Personenalarmering?

U betaalt eenmalige kosten voor de installatie (€85,95) en een maandelijks bedrag (€23,50). We bespreken graag met u persoonlijk uw wensen en de daarbij behorende kosten.

Prijzen zijn inclusief alle benodigde apparatuur voor Sociale Personenalarmering en exclusief eventuele kosten voor het toegangssysteem.

Direct aanmelden
Professionele Personenalarmering

Professionele Personenalarmering

Bij Professionele Personenalarmering wordt contact gezocht met de professional van Groene Kruis Thuiszorg. Wij streven ernaar om zo snel mogelijk bij u te zijn. De alarmering is enkel bedoeld voor een calamiteit (zoals een valincident) waarbij u geen andere mogelijkheid heeft om hulp in te roepen dan de professional van Groene Kruis Thuiszorg. Het is niet bedoeld voor het aanvragen van een (onplanbaar) zorgmoment. Lees hier onze algemene voorwaarden.

Indien u thuiszorg ontvangt van een andere organisatie dan Groene Kruis Thuiszorg, neem dan eerst contact op met onze klantenservice T 088 - 61 088 61 om te mogelijkheden te bespreken.

€34,21 per maand

Wat kost Professionele Personenalarmering?

U betaalt eenmalige kosten voor de installatie (€85,95) en een maandelijks bedrag (€34,21). We bespreken graag met u persoonlijk uw wensen en de daarbij behorende kosten.

Prijzen zijn inclusief alle benodigde apparatuur voor Professionele Personenalarmering en exclusief eventuele kosten voor het toegangssysteem.

Direct aanmelden

Veilige toegang tot uw woning

U bent er zelf verantwoordelijk voor dat degene die is gealarmeerd - uw familielid/mantelzorger of de medewerker van Groene Kruis Thuiszorg - toegang heeft tot uw woning. Wij adviseren u - indien gewenst en nodig - bij het vinden van een geschikt toegangssysteem voor uw woning. Aanvragen van een veilige sleutelkluis kan hier.

Hiermee kunnen uw familie, mantelzorgers of zorgmedewerkers veilig en zonder gebruik van een sleutel, uw woning binnen als u zelf de deur niet meer kunt openen. Op onze website vindt u hier meer informatie over. Ook kunt u voor meer informatie contact opnemen met de klantenservice van Groene Kruis, T. 088 - 61 088 61.

Veilige toegang tot uw woning

FocusCura neemt al uw zorgen uit handen

FocusCura beheert uw personenalarmering. Zij verzorgen de installatie, storingdienst en helpdesk én zorgen voor de administratieve verwerking van personenalarmering.

 • Installatie
  Volgens afspraak plaatsen zij de benodigde technologie en leggen u uit hoe het precies werkt.
 • Professionele hulpverlening
  Wilt u gebruik maken van een andere abonnementsvorm, bijvoorbeeld switchen tussen Sociale Personenalarmering en Professionele Personenalarmering, dan kunnen zij u met het aanmelden helpen.
 • Klantenservice
  Komt u ergens niet uit? Geen probleem. Stel uw vraag aan de klantenservice.
 • Correcte werking
  Periodiek wordt op de achtergrond getest of de apparatuur correct functioneert.
 • Storingsdienst (0900 - 362 87 28)
  Mocht er toch een storing zijn, dan wordt deze snel en vakkundig opgelost.

Contact FocusCura
Heeft u vragen? Bel met FocusCura via telefoonnummer 030 – 692 70 50 of stuur een e-mail naar service@focuscura.nl.
Voor meer informatie over FocusCura: www.focuscura.com

FocusCura neemt al uw zorgen uit handen

Meer weten?

Klantenservice Ledenorganisatie,
Telefoon: 088 – 61 076 54,
ledenorganisatie@dezorggroep.nl