Ondersteuning Thuis

Als u graag zo lang mogelijk zelfstandig wilt blijven wonen en u heeft daar hulp bij nodig, dan kan Groene Kruis Ondersteuning Thuis uitkomst bieden. Bijvoorbeeld met thuisbegeleiding, dagbesteding of mantelzorgondersteuning. Zo kunt u weer grip krijgen op uw leven!

Wat biedt Ondersteuning thuis?

Ondersteuning thuis bestaat uit

  • Dagbesteding; is een combinatie van activiteiten en ontspanning voor thuiswonende ouderen in een bepaalde gemeente of woonwijk. het kan u helpen om zo zelfstandig mogelijk thuis te blijven wonen. De ondersteuning kan geboden worden in een dagbestedingslocatie van De Zorggroep of een buurthuis of Huis van de Wijk van de gemeente waarin u woont.
  • Mantelzorgondersteuning; mantelzorgers zorgen voor hun partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Zij geven die zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met die persoon. Mantelzorg is meer dan de gebruikelijke hulp die mensen elkaar geven. 
  • Thuisbegeleiding; is individuele ondersteuning die er op gericht is om samen met u aan de slag te gaan om uw zelfstandigheid en zelfredzaamheid te versterken. Dat kan nodig zijn als u door ziekte of andere omstandigheden de regie over uw leven kwijt bent. Hier worden uiteraard mantelzorgers, mensen uit uw omgeving en andere professionele hulpverleners bij betrokken. 
  • Zorgvrijwilligers; vrijwilligers in de gezondheidszorg zijn onmisbaar. Ze leveren een wezenlijke bijdrage aan het welzijn van cliënten. Zo is het ook bij De Zorggroep. Heeft u een uurtje over in de week? Dan is De Zorggroep misschien wel iets voor u. Met vrijwilligerswerk kunt u écht iets voor iemand betekenen. 
  • Vrijwilliger palliatieve zorg; als u te horen heeft gekregen dat u ongeneeslijk ziek bent en geconfronteerd wordt met de eindigheid van het leven, gaan u en uw naasten een verwarrende en moeilijke periode tegemoet. De wijkverpleegkundige van Groene Kruis Thuiszorg ondersteunt u in de palliatieve en terminale fase van uw leven en in uw eigen omgeving. We gaan in de terminale fase normaal gesproken uit van een levensverwachting van drie maanden.  

Lees meer over Ondersteuning Thuis op de website van De Zorggroep.

Profiteer ook!

Bespaar op gezonder leven, hulp in en om huis, zorg bij u thuis en voordelige dagjes uit met korting.

Het Groene Kruis lidmaatschap kost voor het hele gezin slechts €14,95 per kalenderjaar.

Meer weten?