Vergeet uzelf niet

Herkent uw partner u niet meer? Wordt voortdurend hetzelfde aan u gevraagd? Of zorgt uw partner steeds minder voor zichzelf? Dementie is hier mogelijk de oorzaak van. Deze ziekte laat het functioneren van de hersenen steeds verder achteruit gaan. Het begint vaak met vergeetachtigheid. Later doen zich andere problemen voor, zoals bijvoorbeeld de weg naar huis niet meer weten. Voor u, als naaste, wordt steeds meer van u verwacht. Het is dan belangrijk om u zelf niet te vergeten. Daarom biedt Groene Kruis Ledenorganisatie aan haar leden een mantelzorgcursus.

Hulp bij Dementie

Het zorgen voor iemand met dementie is een zware opgave. Om u te ondersteunen in deze taak, organiseert Hulp bij Dementie een cursus ‘omgaan met dementie’. Deze cursus is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor iemand met dementie.

In de eerste vier bijeenkomsten wordt er informatie, handreikingen en adviezen geboden over de ziekte dementie en de omgang met deze ziekte. Afhankelijk van uw zorgverzekering kan de cursus (gedeeltelijk) vergoed worden.

Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over deelname 088 61 088 61 of ledenorganisatie@dezorggroep.nl

 

Profiteer ook!

Bespaar op gezonder leven, hulp in en om huis, zorg bij u thuis en voordelige dagjes uit met korting.

Het Groene Kruis lidmaatschap kost voor het hele gezin slechts €14,95 per kalenderjaar.

€15 korting

Ledenvoordeel

Vergeetachtigheid of herkent uw partner u niet meer? Dementie is hier mogelijk de oorzaak van. Deze cursus is voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor iemand met dementie.

Het zorgen voor iemand anders is een zware opgave, daarom bieden wij de mantelzorgers onder de Groene Kruis leden deze mantelzorgcursus aan. U kunt als lid profiteren van €15 korting op de cursus Mantelzorger van Hulp bij Dementie. Deze mantelzorgcursus kost u dan nog maar €30.

Wilt u graag gebruik maken van deze dienst? Neem dan contact op met Groene Kruis Ledenorganisatie via onderstaande gegevens.

Aanmelden cursus

Meer weten?

Overall cijfer

8

Gebaseerd op
1 beoordelingen

Ervaringen

Ik werd geconfronteerd met een situatie die mij veel energie heeft gekost. Mijn man heeft 2 hartstilstanden gehad en hierdoor een niet aangeboren hersenletsel. In de mantelzorgcursus heb ik geleerd hoe ik met deze situatie kon omgaan. Vragen stellen is erg moeilijk, maar als je vragen stelt en je wordt geholpen is dat heel erg fijn!

8Lisette Dickhoff, 4 januari 2018