Waterwandelingen

Onder begeleiding van een gids!

Uit onze blog: Wandelen, het doet veel veel me je fysieke gesteldheid je voelt je fitter en bent beter in vorm. Maar wandelen zorgt niet alleen voor een letterlijke beweging. Ook figuurlijk gebeurt er wat met je als je loopt. In je hoofd, welteverstaan. Er wordt weleens gekscherend geroepen ‘wandelen als medicijn’ of ‘een wandeling als probleemoplosser’, maar het is écht wetenschappelijk aangetoond (met bijvoorbeeld MRI-scans) dat je cognitief vermogen toeneemt als je wandelt. Je bewustzijn, aandacht, oriëntatie en geheugen verbeteren allemaal als je vaker de benenwagen neemt. Daarnaast maak je tijdens een wandeling ook nog eens het stofje endorfine aan. Dat maakt je gelukkig en geeft direct energie.

Daarom organiseren wij diverse waterwandelingen in samenwerking met Waterschap Limburg en de natuur en milieufederatie Limburg! De wandelingen zijn ongeveer 5 km lang. 

  • 07 september 10:00 | Mariapeel > helaas kan deze wandeling niet plaatsvinden vanwege de bosbranden. 
  • 14 september 10:00 | Grote Molenbeek in 't ham te Horst 
  • 21 september 10:00 | Langs de Hambeek en Roer
  • 28 september 10:00 | Langs de Pepinusbeek Echt

Aanmelden voor de waterwandelingen

Wil je deelnemen aan de waterwandelingen georganiseerd door Waterschap Limburg en de natuur en milieufederatie Limburg? Je kunt je aanmelden via het ledenportaal, via ledenorganisatie@dezorggroep.nl of via 088 - 610 76 54.

Via dit filmpje leggen wij u uit hoe je je kunt inschrijven via het ledenportaal.

Over Natuur en Milieufederatie Limburg

De Natuur en Milieufederatie Limburg is dé provinciale belangenbehartiger voor natuur, milieu en landschap in Limburg. In deze rol bundelen zij alle krachten in Limburg die de omslag naar een energieneutrale en klimaatbestendige samenleving willen realiseren. Uiteindelijk willen ze bereiken dat duurzaamheid een vanzelfsprekende en op waarde geschatte overweging is bij het handelen van burgers, bestuurders en ondernemers.

Meer weten? Bekijk hun website > www.nmflimburg.nl/waterwandelingen

Over Natuur en Milieufederatie Limburg
Over Waterschap Limburg

Over Waterschap Limburg

Waterschap Limburg zorgt in de provincie Limburg voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Dat doen we met ruim 300 medewerkers. Zij zorgen voor het water in jouw omgeving, zodat jij veilig kunt wonen, recreëren en ondernemen.

Meer weten? Bekijk hun website > www.waterschaplimburg.nl

Dit moet je weten

Naast dijken, water en planten, kun je tijdens een wandeling in de natuur ook in contact komen met dieren en insecten. Bijvoorbeeld koeien en schapen die de beekoevers begrazen, maar ook teken en eikenprocessierupsen. De haartjes van de eikenprocessierups veroorzaken jeuk (mei - september). Zorg dat je deze haartjes niet aanraakt. Tekenbeten kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken (maart - oktober). Voorkom tekenbeten door kleding te dragen die jouw lichaam bedekt. Word je toch gebeten door een teek? Verwijder de teek dan op een professionele manier.

Verder goed om te weten

  • Het is aan te raden stevige schoenen aan te doen.
  • Je dient zelf water en/of tussendoortjes mee te nemen
  • Bekijk dezelfde dag het weer of een poncho of paraplu noodzakelijk is

Word nu lid en bespaar honderden euro’s

Direct lid worden