Wandel en ontdek

Een gratis wandelgids voor u

Het afgelopen jaar zijn we massaal aan het wandelen geslagen. Hoewel de eerste stappen noodgedwongen werden gezet omdat sportscholen en -complexen hun deuren sloten, hebben veel mensen het wandelen omarmd en aan hun dagelijks ritme toegevoegd. Niet gek, want lekker buiten in beweging zijn heeft een enorm positieve invloed op jou als persoon!

Alleen, met een loopmaatje of een vast groepje. Een kort rondje in de buurt een lange route door een prachtig natuurgebied. Met een app om je doelen te behalen of juist zonder telefoon om lekker je hoofd leeg te maken. Op je vrije dag, tijdens de lunchpauze of ’s avonds na het eten. In het bos, langs het water, over het strand of door het park; wandelen kan altijd en overal. Het kost niets en levert veel gezondheidsvoordelen op! En dus werden er wandelschoenen aangeschaft en ontdekten we wat de natuur in Limburg voor moois te bieden heeft. En we blijven ontdekken, want Nederland heeft er een boel wandelfans bij!

Hieronder geven wij alvast een paar kleine voorproefjes wat u zoal kun ontdekken in onze gratis wandelgids! 

Boekje in de aanslag, wandelschoenen aan en genieten…
Veel wandelplezier gewenst!

Gratis wandelgids aanvragen

Met meer dan tien mooie Limburgse natuur- en cultuurroutes, advies over schoenen, rugzakken en sokken, tips van een echte gids en pakkende verhalen van heuse ‘kilometervreters’, bieden wij u dit voorjaar de wandelinspiratie die u zoekt. Dat doen we in onze wandelgids, een 52-pagina’s tellend boekje boordevol wandelinformatie, dat elk lid van GKL gratis kan bestellen en vervolgens per post thuis ontvangt. De wandelgids is te bestellen via onderstaande button.

Een van de routes..

Een van de routes..

Knopen lopen Baarlo - Kastelen en kunst

Baarlo (Baolder in het Limburgs) is een dorp met een rijke historie. In de tijd van de Romeinen lag het aan de Via Mosae. De weg langs de Maas die de Romeinen in hun tijd van Noord-Limburg naar het zuiden bracht. In Baarlo vind je maar liefst vier kastelen.

KUNST
Naast de kenmerkende kastelen is Baarlo ook het dorp van, de in 2009 overleden Cobra-kunstenaar Shinkichi Tajiri. Zijn kunstwerken vind je door het hele dorp terug. De werken van Tajiri in Baarlo zijn vaak te herkennen aan de knopen (zie afbeelding). Hiermee loop je tijdens deze knooppuntenroute ook letterlijk langs knopen. Tajiri is verder o.a. bekend van de Wachters op de Maasbrug in Venlo.