Verborgen Verlangen mantelzorgeditie

Bianca en Luca genieten volop in Toverland

Mensen die zorg dragen voor een ander verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Datzelfde dacht oma Teeuwen toen ze onze oproep in het Z-magazine las, over een speciale editie van Verborgen Verlangens voor mantelzorgers. ‘’Mantelzorgen doe je eigenlijk redelijk onbewust en dan is dit een mooie manier om toch je dankbaarheid te tonen.” Oma Jeanne Joosten besloot dochter Bianca en kleinzoon Luca op te geven.

Niet aangeboren hersenletsel Voordat Luca geboren werd, raakte Bianca en haar moeder bij een ongeluk betrokken, ze werden aangereden door een zanddumper. "Ik zat achter het stuur en aan die kant reed de dumper een stuk met de voorkant over ons heen”.

In de periode die hierop volgde ging Bianca in revalidatie. “Al met al een heel gevecht. En dan kom je thuis en mag je het weer zelf gaan doen. Dan kom je erachter dat het qua energie niet kan, het lukt gewoon niet.” Nog steeds draagt Bianca letsel van het ongeluk met zich mee. ‘Ik heb snel heel veel pijn in mijn nek en dat straalt dan weer door naar mijn hoofd en naar mijn schouders. Ook heb ik veel last van vermoeidheid.”

Een speciale band Moeder Bianca en zoon Luca hebben een speciale en hechte band. Waar Bianca door haar NAH snel last heeft van vermoeidheid, bruist zoon Luca juist van de energie door zijn ADHD. “Het is continu zoeken naar de middenweg, maar samen redden we het wel.

Luca heeft vanaf zijn geboorte mij geholpen met het ritme van de dag te vinden. Wat dat betreft heb ik zelf ook een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel, ik wil het voor hem perfect doen. Zoals het hoort. Sommige tijden staan gewoon vast. Hij komt altijd op vaste tijden uit school. Dan probeer ik ‘s middags voordat hij naar huis komt een rustmomentje te nemen. Zo kan ik, als hij thuis komt er voor hem zijn.”

 

 

Op pad naar Toverland Dat oma's wens werd uitgekozen, had ze niet verwacht. De verassing was daarom ook extra groot toen ze werd opgebeld. De keuze kwam te vallen op een dagje Toverland. Omdat ze meerdere kaartjes kregen toegestuurd besloten ze er voor Luca twee dagen plezier in te plannen. Een dag samen met zijn ouders en de andere dag samen met een vriendje.  

Voor Luca een nieuwe mijlpaal. “Het was de eerste keer dat hij samen met een vriendje alleen naar een pretpark ging.” Met z’n  tweeën hebben ze ontzettend veel plezier beleefd.

“Het was super leuk! Ik weet nog de vorige keer dat ik met hem naar Toverland ben geweest, een keer met Halloween. Nu had je ook weer een speciale thema, dat van winter Toverland met een ijsbaan. De sfeer was heel mooi.

De knikkerbaan was Luca’s favoriete onderdeel. “Hij ging er helemaal in op en kon zich daar zo op concentreren. Elke etappe van die knikkerbaan zat hij te bestuderen. Daar ging je zelf dan ook helemaal in mee. Heel leuk om te zien.”

Compliment aan alle mantelzorgers Oma is heel erg blij dat dochter en kleinzoon samen hebben kunnen genieten. “Ik vond het heel leuk om de foto’s en video’s te zien. Ik was heel blij dat ik ze opgegeven had. Ik vond het echt fijn voor Luca. Hij verdient dat!”

Ook Bianca kijkt terug op een geslaagde dag “Het is voor Luca eigenlijk onbewust wat hij voor mij doet, maar hij doet het wel. Luca heeft de dankbaarheid weer mogen voelen van wat hij betekend voor een ander. Dat vind ik iets heel moois. Ik zal mensen zeker aanraden om iemand op te geven voor Verborgen Verlangens.”

Word ook lid van Groene Kruis Ledenorganisatie

Gezond en vitaal blijven, genieten van de leuke dingen in het leven, blijven leren, nieuwe dingen ontdekken, lekker in je vel zitten… Met het lidmaatschap van Groene Kruis Ledenorganisatie heb je het goed voor elkaar! 

Het lidmaatschap kost maar €15,95 per kalenderjaar en daarmee profiteer je van heel veel korting en extra’s op tal van diensten.