Rubriek van Angelique

#6 – Het logeerhuis – oktober 2021

Angelique Stevens is ledenadviseur bij Groene Kruis Ledenorganisatie. Bij kleine én grote zorgvragen over bijvoorbeeld mantelzorg, hulpmiddelen of een van onze diensten, staat Angelique leden te woord. Regelmatig schrijft ze een column om u een inkijkje te geven in haar werk als ledenadviseur.

''Wat is het logeerhuis?''
“Wanneer kan ik terecht in het logeerhuis?''
“Wat zijn de kosten van overnachten in een logeerhuis?''

Logeren

Logeren, het klinkt als iets dat kinderen doen voor hun plezier. Maar wist u dat ook volwassenen soms uit logeren gaan? Bijvoorbeeld als ze tijdelijk, door omstandigheden, niet thuis kunnen wonen. Zij kunnen dan terecht in het logeerhuis waar ze de noodzakelijke zorg krijgen én gezelschap hebben van andere gasten. Een prettige plek om te verblijven!

Voor wie?

Stel u heeft een operatie gehad en moet daarvan revalideren. U heeft dan ondersteuning nodig. Als uw familie of vrienden niet in de buurt wonen of u ze niet dagelijks wilt belasten met uw zorg, dan kan een tijdelijk verblijf in het logeerhuis een oplossing zijn. De wijkverpleegkundige die normaal bij u thuis zou komen, komt dan zorg verlenen in het logeerhuis.

Maar het logeerhuis biedt ook uitkomst voor mantelzorgers. Als u met veel liefde zorgt voor een naaste, dan is diegene van u afhankelijk. Maar wat als u op vakantie gaat? Even wilt genieten van wat tijd voor uzelf? Of door ziekte tijdelijk geen zorg kunt verlenen? Reserveer een plekje in het logeerhuis! Uw naaste is in goede handen en wordt tijdens uw afwezigheid verzorgd door bijvoorbeeld de eigen, vertrouwde thuiszorg. Een hele geruststelling!

Stel uw vraag aan Angelique

Heeft u een vraag over een van onze diensten of bent u zoek naar de weg in het zorglandschap? Onze ledenadviseur Angelique helpt u graag verder!

Zij is er voor al uw vragen over het lidmaatschap én meer! U kunt uw vraag telefonisch stellen via
06 - 83 13 92 08, maar u kunt Angelique ook een e-mail sturen door op onderstaande button de klikken.

Kosten

Kosten

Een verblijf in het logeerhuis is niet gratis en kan dus geld kosten. Maar is er bijvoorbeeld een WLZ-indicatie dan betaald het zorgkantoor de kosten en bij doorverwijzing van het ziekenhuis of uw huisarts ontvangt u een vergoeding van de zorgverzekering. Omdat elke persoon en elke situatie anders is, ga ik graag met u in gesprek over de kosten van het logeerhuis. Via mail, telefonisch of in een keukentafelgesprek bespreken we de mogelijkheden en bijbehorende kosten voor uw situatie. Zo weet u van tevoren al waar u aan toe bent!

Heeft u vragen over het logeerhuis of de bijbehorende kosten? Of wilt u mogelijk gebruik maken van deze dienst? Neem dan gerust contact op, ik help u graag!

- Angelique