Recept: Chocoladetaartje

Recept voor vier tot zes personen

Ingrediënten

  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 100 g pure chocolade
  • 100 g boter
  • 50 g bloem
  • ½ theelepel kaneel
  • extra boter
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ eetlepel bloem
  • rasp van 1 sinaasappel

Bereiding

Bereiding

Rasp met een zesteur dunne sliertjes van de sinaasappel. Bewaar de sinaasappelsliertjes even in een kommetje. Smelt de chocolade “au bain-marie“ ( in een pan boven kokend water, maar zorg dat de pan het water niet raakt. Anders wordt de chocolade korrelig en kun je hem niet meer verwerken). Smelt de boter in de magnetron of op een pannetje op het vuur. Klop met een mixer de eieren en de suiker tot een licht mengsel. Mix luchtig, zodat je voldoende lucht in het mengsel krijgt. Spatel daarna de gesmolten ( afgekoelde) boter en de gesmolten chocolade erdoor. Voeg de geraspte sinaasappel toe. Zorg dat je nu niet de lucht uit het mengsel klopt, dus werk voorzichtig. Zeef de bloem en schep deze samen met de kaneel, voorzichtig door het mengsel. Zorg ervoor dat alle bloem goed opgenomen wordt.

Vet 6 vormpjes van een muffinplaat in met extra boter, strooi er suiker over en een beetje bloem. Schep het mengsel in de vormpjes en bak ze circa 10 tot 12 minuten in de oven. De taartjes mogen van binnen nog chocoladezacht zijn. Haal ze zodra het kan uit de vormpjes en serveer warm of op kamertemperatuur.

Lekker met een bolletje vanille-ijs.