Interview met Penders

Loop lekker de zomer door: “Verwen uw voetjes én steunzolen”

Het is een warme zomerdag. De zon staat strak aan de hemel, het is een graadje of 28 en iedereen loopt op open schoenen en slippers. Maar als u steunzolen heeft, is het een ander verhaal. U heeft het gevoel dat met het hete weer uw voeten niet ademen, want door de steunzolen kunt u alleen maar dichte schoenen met sokken aan. Althans dat denkt u! “Het is helemaal niet nodig om uw voeten de hele zomer op te sluiten. Veel comfortschoenen merken hebben namelijk ook slippers en sandalen die wel geschikt kunnen zijn voor uw steunzolen”, vertelt Ineke de Bruin, Retailmanager bij Penders Schoenen, onderdeel van Penders Voetzorg.

“Het is altijd samen kijken wat het beste past en het beste resultaat geeft voor wat uw voeten nodig hebben”

Hoe past uw steunzool dan in een zomerschoen, zoals een slipper of sandaal? “De betere slippers of sandalen zijn vaak voorzien van een uitneembare binnenzool. Bij de ene is het een dikke zool, bij de andere een dunne en sommige open schoenen hebben zelfs meerdere uitneembare zolen. Door deze te verwijderen, ontstaat er extra ruimte voor uw eigen steunzolen,” aldus Ineke. Dat deze combinatie past, wil niet altijd zeggen dat alle sandalen ook voor uw situatie geschikt zijn. “Het is altijd samen kijken wat het beste past en wat het beste resultaat geeft voor wat uw voeten nodig hebben.”

Ineke wil daarbij benadrukken dat de oplossing die u graag wilt, niet altijd mogelijk is. “Soms is een steunzool erg hoog, wat betekent dat uw voet veel steun nodig heeft. Dat haalt u niet zomaar uit een slipper of sandaal. Voor dit soort steunzolen zal het vinden van leuke slippers of sandalen, altijd lastig blijven. Daar zou een leuke zomerse sneaker een uitkomst kunnen bieden.”

“Stel zelf slippers en sandalen samen op basis van uw persoonlijke voorkeur”

Op gebied van zomerschoenen heeft de schoenindustrie niet stilgezeten. Zo zijn er zelfs slippers en sandalen op basis van uw steunzool verkrijgbaar die volledig naar uw eigen smaak samengesteld kunnen worden. “Na het maken van een 3D voetenscan kan de klant de slipper of sandaal helemaal zelf samenstellen. Kleurtjes, prints, een bandje hier, een riempje daar... geheel op basis van persoonlijke voorkeur.”

Verwen uw voeten!

Om u en uw voeten nog meer te laten genieten tijdens de zomer, heeft Ineke nog een paar handige tips:

  • Pas uw schoenen aan op wat u gaat doen.
  • Wissel regelmatig af tussen verschillende schoenen.
  • Haal aan het einde van de dag de steunzolen uit uw schoenen en laat ze goed drogen.
  • Maak uw steunzolen regelmatig schoon

‘U komt tot rust in de zomer, maar uw voeten vaak niet’

‘U komt tot rust in de zomer, maar uw voeten vaak niet’

Bij Penders Voetzorg komen vooral mensen die al voetproblemen hebben, maar met name na de zomer hebben de behandelaars het extra druk. Ze zien dan veel mensen met voetklachten die voor de zomer nog geen problemen hadden. “Als u het hele jaar op dichte schoenen loopt en dan in de zomer ineens niet, dan kunnen er problemen ontstaan. Bijvoorbeeld pijn in de voorvoet of hielspoorklachten. U komt misschien tot rust, maar uw voeten niet. Daar zitten zoveel spieren in en die trainen zich kapot als u ineens drie weken op (ondeugdelijke) slippers loopt. Dit kan al heel snel klachten veroorzaken!”

“Als u naar een terrasje gaat, trek gewoon aan wat u leuk vindt”

“Als u naar een terrasje gaat, trek gewoon aan wat u leuk vindt”

Op het moment dat u steunzolen draagt en erop loopt, voelt u de corrigerende werking. Maar als u stilzit, doen steunzolen niks voor u. “Als u naar een terrasje gaat, trek dan gewoon aan wat u leuk vindt. U loopt dan geen grote afstanden, dus dan is er niks aan de hand. Of die twee tellen dat u van de parkeerplaats naar het strand loopt. Draag gewoon lekker een slippertje.”

Tip

“Denk eens een keer: potverdorie ze doen het toch maar weer voor me”

“Maar de grootste tip die eigenlijk altijd geldt: verwen uw voeten eens! Elke dag raken uw voeten als eerste de grond en worden ze meteen aan het werk gezet. Denk eens ‘potverdorie ze doen het gewoon voor me’ en leg ze in de watten. Een scrub, een voetbad, bijvoorbeeld bij een pedicure. Heerlijk!”

 

Meer weten over voetenzorg?

Word nu lid en bespaar honderden euro’s

Direct lid worden