Rubriek van Angelique

#25 – Medipoint – mei 2023

Angelique Stevens is ledenadviseur bij Groene Kruis Ledenorganisatie. Bij kleine én grote zorgvragen over bijvoorbeeld mantelzorg, thuiszorg, hulpmiddelen of een van onze diensten, staat Angelique leden te woord. Regelmatig schrijft ze een column om jou een inkijkje te geven in haar werk als ledenadviseur. In die hoedanigheid heeft ze ook veel contact met partners van Groene Kruis Ledenorganisatie. Medipoint is er daar een van.

Waar kan Medipoint me mee helpen en ondersteunen?  
Welke voordelen hebben Groene Kruis leden bij Medipoint?  

Als ledenadviseur krijg ik veel vragen over het lenen, huren of kopen van hulpmiddelen bij Medipoint. Maar Medipoint is méér dan een winkel waar je terecht kunt voor zorg en welzijnshulpmiddelen. Wist je bijvoorbeeld dat ze ook kraamproducten of gemaksartikelen aanbieden? Medipoint denkt met je mee, informeert en geeft het juiste advies. Er wordt altijd gekeken naar wat het beste product voor jou is, veiligheid staat daarbij voorop.

Zo lang mogelijk thuis wonen

Wil je zo lang mogelijk op een fijne en veilige manier thuis blijven wonen? Dan moet je bij Medipoint zijn voor producten die je daarbij kunnen helpen. Denk aan een sta-op stoel op maat of wandbeugels, antislipstickers en andere hulpmiddelen die je zelfredzaamheid in de badkamer vergroten.

Spoedig herstel

Ben je gevallen, heb je een blessure of moet je een operatie ondergaan? Of ben je vanwege ziekte aangewezen op hulpmiddelen? Medipoint adviseert je graag over producten en artikelen die kunnen bijdragen aan je herstelproces, revalidatie of die je kunnen ondersteunen bij je gezondheidssituatie. Krukken, bandages, een mitella of mobiliteitstrainer bijvoorbeeld. 

Beter bewegen

Zo lang mogelijk mobiel blijven en zelfstandig bewegen helpt in je zelfredzaamheid. Medipoint helpt je daarbij, bijvoorbeeld met een rollator, scootmobiel of driewielfiets.

Adviseur aan huis

Ben je niet in de gelegenheid om naar een Medipoint winkel te gaan of is het voor jouw vraag noodzakelijk als er iemand naar je thuissituatie komt kijken? Dan biedt een adviseur aan huis uitkomst. Op basis van je woon- en leefsituatie adviseren ze bijvoorbeeld over:

  • Sta-op stoelen
  • Fietsen
  • Scootmobielen
  • Slapen (bed, matras etc.)
  • Rolstoelen
  • Trapliften

Heb je naar aanleiding van deze rubriek nog vragen, bijvoorbeeld over de werkwijze, locaties of openingstijden van de Medipoint winkels? Of heb je hulpmiddelen nodig? Dan hoor ik graag van je!

10%

Ledenvoordeel

Groene Kruis leden profiteren van korting en voordeel bij Medipoint.

  • Op vertoon van je lidmaatschapspas krijg je 10% korting op een aankoop bij Medipoint.
  • Met actiedagen of adviesdagen kan de korting oplopen.
  • Voor leden is het lenen van een loophulpmiddel (elleboogkrukken, rollator of looprek) 3 maanden gratis. Normaalgesproken betaal je huur.

Meer weten over Medipoint