Zomerse cocktailrecepten

Deze zomer verblijven de meeste van ons rondom huis. In onze eerdere blog gaven wij jullie al een aantal tips om Limburg te gaan (her)ontdekken. Maar naast deze leuke uitstapjes kunt u nog meer bedenken om gewoon voor een echt vakantiegevoel in uw eigen achtertuin. Wat dacht u van een overheerlijke BBQ of een gezellig avondje met vrienden inclusief verfrissende cocktails? Wij zijn voor! In samenwerking met Cocktailicious hebben wij daarom de meest populaire cocktails voor jullie op een rijtje gezet en uiteraard met én zonder alcohol. Heeft u een cocktail gemaakt? Stuur ons dan een foto van het eindresultaat via ledenorganisatie@dezorggroep.nl.

Over Cocktailicious

Als u zelf cocktails wilt gaan maken bent u bij Cocktailicious aan het juiste adres. Op hun website delen zij hun voorliefde voor cocktails graag met iedereen die zelf cocktails wil maken. Al deze cocktails hebben ze zelf gemaakt, geproefd en (goed)gekeurd voor ze op de website worden geplaatst. Alle cocktails worden altijd met foto én recept geplaatst. Zo kunt u gemakkelijk de cocktail zelf maken. Neem een kijkje op hun website voor meer cocktail inspiratie. 

Zon, zee, strand en ijsjes!

Ontvang als lid van Groene Kruis Ledenorganisatie het 3e bolletje ijs gratis bij ijssalon Clevers! Zo kunt u driedubbel genieten van verschillende smaken.
Hoe werkt het? neem uw ledenpas mee naar een ijssalon bij u in de buurt en print onderstaande kortingscoupon uit of laat deze zien op uw telefoon.

Geniet ervan!

Mojito

Mojito

Hoe te bereiden?

  • Gebruik een stevig glas met een stevige onderkant om in te stampen. Zet ook al vast een vol glas met crushed ice klaar.
  • Begin met 2 theelepels rietsuiker en de limoenpartjes in het glas te stampen.
  • Pak de muntblaadjes. Voor u deze in het glas doet slaat u deze in de palm van uw hand.
  • Hierna neemt u 4-5 muntblaadjes die u in het glas doet. De munt niet stampen!
  • Voeg nu naar smaak witte rum toe. Circa 30 tot 45 ml.
  • Vul uw glas met crushed ice en roer met een lepel alles door elkaar zodat het goed mengt. Let erop dat de limoentjes en de munt mooi zweven in het glas.
  • Top de cocktail af met bruiswater. Eventueel kunt u ook 1 a 2 druppels angostura bitters toevoegen.
  • Glas afwerken met extra crushed ice
  • Garneer met een kroontje munt

Bekijk de ingrediënten

Strawberry Daiquiri

Hoe te bereiden?

  • Doe 8 bevroren aardbeien (meer mag altijd) in de blender.
  • Pers hierover een halve limoen en voeg 30 ml witte rum en wat suikersiroop (10 ml) toe.
  • Goed blenden totdat het een mooi, egaal rood mengsel is. u merkt dat het "slushy" wordt als een gratiné
  • Even proeven met een rietje om te kijken of de cocktail op smaak is.
  • Schenk de cocktail uit de blender in een stijlvol glas, bij voorkeur een margarita glas. Maar een martini of mason jar mag ook. Dit mag tot de rand.
  • Garneer met een mooie verse aardbei als finishing touch.

Bekijk de ingrediënten

 Strawberry Daiquiri
Frozen Mango Daiquiri

Frozen Mango Daiquiri

Hoe te bereiden?

  • Gebruik een blender voor deze cocktail
  • Voeg 45 ml witte rum toe en pers een halve limoen in de blender
  • Voeg de bevroren mangostukjes toe
  • Blenden totdat u een mooie vloeibare puree krijgt
  • Is de puree te dik? Roer dan met een lepel door de blender en voeg evt een klein beetje water toe
  • Als u klaar bent met blenden, vult u een mooi longdrinkglas met ijsblokjes en vul het glas met de Daiquiri
  • Garneren met mooi stukje mango en munt

Bekijk de ingrediënten

Pina colada

Hoe te bereiden?

  • Begin met een shaker gevuld met 1/3 ijsblokjes.
  • Voeg 60 ml ananassap en 20 ml kokosmelk toe en 30 ml rum in de shaker.
  • Stevig shaken met ijs, totdat de shaker een frostlaagje krijgt aan de buitenkant.
  • Proef met een rietje of de cocktail naar smaak is. Als u nog iets mist, is dit het moment om de smaak van je cocktail te perfectioneren.
  • Schenk de inhoud van de shaker uit in een hurricane glas of in een pineapple glas. Het ijs kunt u mee uitschenken in het glas.
  • Garneer met vers stukje ananas op het glas en een mooi rood cocktailkersje.
Pina colada
Strawberry mojito

Strawberry mojito

Hoe maak je het?

  • Begin met 2 barlepels (ofwel 2 theelepels) rietsuiker in een longdrinkglas.
  • Voeg 3-4 limoenpartjes toe en daarna ook 2 aardbeien.
  • Even goed stampen met een muddler of stamper.
  • Voeg 40 ml rum toe
  • Vul het glas met crushed ice
  • Met een barlepel of theelepel goed roeren zodat alle smaken goed mengen
  • Aftoppen met bruiswater
  • Garneren met munt en aardbei in het glas

Bekijk de ingrediënten

Virgin on the beach (0%)

Hoe te bereiden?

  • Vul het glas met ijs.
  • Voeg sinaasappelsap toe tot het glas 70% is gevuld.
  • Schenk hierna de cranberrysap tot de rand van het glas, niet roeren! Zo blijft het kleurverschil mooi.
  • Garneer het glas met sinaasappelpartjes en eventueel met kiwi en ananas.

Bekijk de ingrediënten

Virgin on the beach (0%)
Apple Nojito (0%)

Apple Nojito (0%)

Hoe te bereiden?

  • Vul het glas royaal met ijs
  • Voeg de verse limoensap toe en eventueel een theelepel suikersiroop.
  • Vervolgens voegt u 60 ml appelsap met 30 ml bruiswater toe aan het glas.
  • Roer even goed door en garneer de cocktail met de limoenpartjes en wat munt.

Bekijk de ingrediënten

Berrytini (0%)

Hoe te bereiden?

  • Doe (4 á 5) blauwe bessen, frambozen en bramen in de blender.
  • Giet dit in een glas en doe er vervolgens 30 ml cranberrysap bij.
  • Voeg een theelepel suikersiroop toe.
  • Knijp als laatste de verse sap uit de partjes limoen in het glas.
  • Doe er wat chrushed ijs bij en klaar is kees!

Bekijk de ingrediënten

Berrytini (0%)
Nada colada (0%)

Nada colada (0%)

Hoe te bereiden?

  • Begin met een shaker gevuld met 1/3 ijsblokjes.
  • Voeg 60 ml ananassap en 20 ml kokosmelk toe in de shaker.
  • Stevig shaken met ijs, totdat de shaker een frostlaagje krijgt aan de buitenkant.
  • Proef met een rietje of de cocktail naar smaak is. Als u nog iets mist, is dit het moment om de smaak van je cocktail te perfectioneren.
  • Schenk de inhoud van de shaker uit in een hurricane glas of in een pineapple glas. Het ijs kunt u mee uitschenken in het glas.
  • Garneer met vers stukje ananas op het glas en een mooi rood cocktailkersje.