Lekker in je vel zitten; Wat is dat eigenlijk precies? En wat kunt u zelf doen om beter in uw vel te komen?

Als u zich goed voelt, gaat alles makkelijker. U bent positief, slaapt goed en heeft genoeg energie. Maar als slapen juist niet goed gaat, of als u last heeft van stress, heeft dat invloed op hoe u zich voelt zowel lichamelijk als geestelijk. Daarom is het belangrijk om af en toe bewust aandacht te schenken aan lichaam en geest. Zie het maar als een soort onderhoud.

Dit voorjaar is het thema van Groene Kruis Ledenorganisatie ‘Creëer je eigen geluksmomenten’. De komende maanden vindt u bij ons allerlei informatie, tips, aanbiedingen die daaraan bij kunnen dragen. 

Tips om ‘goed in je velte komen

1. Ga naar buiten! 
Onderzoek toont aan dat gewoon buiten zijn al stress verlaagt. Het bevordert bovendien de concentratie en creativiteit. Elke dag 15 minuutjes zon op de huid zorgt er ook voor dat er vitamine D wordt aangemaakt, belangrijk voor bot- en celgroei en het verminderen van ontstekingen.

2. Beweeg meer 
Als u toch buiten bent, kunt u net zo goed een blokje om gaan. We weten allemaal dat bewegen goed is, maar toch bewegen we vaak te weinig. Buiten is het leuker en makkelijker om in beweging te komen door een stukje te wandelen of fietsen. Bewegen is niet alleen gezond, u krijgt er ook meer energie van! 

3. Neem vaker tijd voor uzelf
Het maakt niet uit wat u doet. Doe iets wat u echt leuk vindt, dat is het belangrijkste. Of u nu tijd maakt om te lezen, een yogales te volgen of om dutje te doen in de zon. De tijd nemen om even het hoofd leeg te maken en op te laden hebben we allemaal af en toe nodig. 

4. Maak uzelf aan het lachen
Geeft u eens toe, er is vast iets wat altijd helpt om uzelf aan het lachen te krijgen. Misschien is het wel kijken naar dierenfilmpjes, of kijkt u het liefste naar een aflevering van lachen om home videos. Het maakt niet uit wat u even dat lachmomentje kan bieden, maar kies er bewust voor om eens even een flinke dosis te lachen.

5. Denk terug aan mooie momenten
Net terug van een prachtige vakantie of even een heerlijk dagje eropuit geweest? Denk weer eventjes terug aan die prachtige dag en u kunt zich meteen weer dat prachtig geluksmomentje herinneren.

Wij hebben voor u als lid van Groene Kruis Ledenorganisatie een speciale pagina ontwikkelt. Op deze pagina kunt u al onze diensten en producten vinden die bijdragen aan uw eigen geluksmomentjes.

Lekker in je vel zitten; Wat is dat eigenlijk precies? En wat kunt u zelf doen om beter in uw vel te komen?