Op vakantie is hét ideale moment

De zomervakantie is begonnen en veel mensen zoeken een zonnig vakantieoord op of gaan een dagje eropuit. Ideaal om even quality time te nemen met het gehele gezin. Maar ondertussen dat wij volop aan het genieten zijn, slaan inbrekers hun slag. De meest slimme manieren worden bedacht om zeker te weten dat er niemand in het huis aanwezig is. Dus daarom is het in de vakantieperiode éxtra belangrijk om alert te blijven op uw eigen huis, maar ook op het huis van de buren.

Groene Kruis Ledenorganisatie en samenwerkingspartner Univé vinden, net zoals u, veilig wonen erg belangrijk. Daarom heeft Univé een alarm aan huis, speciaal voor u om er weer op uit te gaan met een veilig gevoel. Want het veilige gevoel van uw eigen huisje wilt u niet kwijtraken. Toch is het Rob Geene overkomen, hij is zijn gevoel van veiligheid helemaal kwijt. In onderstaande blog vertelt hij zijn verhaal.

Meer voordeel voor u

Als lid van Groene Kruis Ledenorganisatie ontvangt u 5% of 10% korting op diverse verzekeringen. Meer weten over deze collectiviteitskorting? Klik dan op onderstaande button.

Ze hebben hun kans afgewacht

Ze hebben hun kans afgewacht

Rob Geene (68) weet niet wat hij ziet als hij op een middag in december thuiskomt. De ramen zijn geforceerd en de brandkast ook. De schrik slaat hem om het hart als hij ziet welke buit de inbrekers hebben meegenomen.

“Eerst had ik nog niks in de gaten. Maar toen ik zag dat de ramen openstonden, wist ik dat het mis was. Het hele huis was doorzocht en alle sieraden van mijn vrouw waren weggenomen. Ze was nog geen twee maanden daarvoor overleden. Ik belde 112 en een bizarre situatie volgde. De politie vroeg me mijn huis te verlaten in verband met sporenonderzoek. Met een bundeltje kleren onder mijn arm ben ik bij vrienden gaan slapen.”

Gerichte actie
Dat de inbrekers de sieraden van zijn vrouw hebben meegenomen, vindt meneer Geene extra pijnlijk. “Er zaten ook erfstukken van haar moeder bij. Het was het plan om deze sieraden met Kerstmis te verdelen onder de kinderen. Met elkaar leefden we naar dat moment toe. Nu hebben de inbrekers de sieraden verdeeld. Dat ons dit moment niet gegund is, doet echt verdriet. Deze inbraak kan geen toevalstreffer zijn geweest, ze hebben gewoon hun kans afgewacht. Gedurende de ziekte van mijn vrouw was er altijd iemand in huis en ook in de zes weken na haar overlijden ben ik steeds thuis geweest. Voor het eerst sinds lange tijd was ik een nacht weg en het was gelijk raak.”

Alarm in huis
De inbraak zorgde voor een gevoel van onveiligheid bij meneer Geene. “Bij onze recente verbouwing hadden we stevige sloten op ramen en deuren laten zetten. Dat zit wel goed, dachten we. Maar dat vertrouwen was in één klap weg.” Meneer Geene besloot Alarm in huis (onderdeel van Veilig Wonen met Univé) aan te schaffen. “Een Univé-medewerker attendeerde me tijdens een gesprek over mijn verzekeringen op die mogelijkheid. Het voordeel van Alarm in huis is dat er geen centrale aan gekoppeld is, maar dat je het in eigen beheer hebt. Verstand van IT heb ik niet, maar zelfs voor mij is het simpel te bedienen. Ik heb onder andere de buren in de bellijst gezet, in overleg uiteraard. Als ik er niet ben, worden zij bij alarm automatisch gebeld.”

Onder Controle
Vanwege de grootte van de woning van meneer Geene is het systeem uitgebreid met extra sensoren. Alarm in huis geeft de controle in je eigen huis weer enigszins terug, vindt hij. “Absolute zekerheid krijg je natuurlijk nooit, maar ik weet wel dat áls er iets gebeurt, ik daar nu direct een melding van krijg. Ik ga er maar vanuit dat dit systeem voor inbrekers drempelverhogend is, dat kabaal schrikt in ieder geval wel af. Ze zeggen weleens dat inbrekers op dezelfde plek terugkomen, maar daar ga ik niet op zitten wachten. Ik wil liever wat doen. Daarom ben ik blij met Alarm in huis.”

''Mijn gevoel van veiligheid was in één klap weg''

Veilig wonen én veilig internetten: Univé helpt
Met Alarm in huis houdt u de deuren dicht voor inbrekers. Dat geeft een gerust gevoel. Maar hoe zit het eigenlijk met uw digitale veiligheid? Staat uw thuisnetwerk wél wagenwijd open voor ongewenst bezoek? Waarschijnlijk is bij u thuis allerlei apparatuur verbonden met internet. Denk aan de computer, smartphones, een smart tv, spelcomputers, uw slimme thermostaat of de babyfoon. Als u geen beschermende maatregelen neemt, kunnen internetcriminelen makkelijk toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens.

Bij Univé hebben we daar een oplossing voor: Zorgeloos Online. Het werkt met een slim apparaatje, de zogeheten ‘F-secure SENSE’. Dit kastje is vergelijkbaar met een alarminstallatie. Het beveiligt de toegang tot het thuisnetwerk - inclusief alle aangesloten apparaten - tegen digitale inbrekers. Als het ondanks alle beveiliging toch misgaat, staat onze helpdesk voor u klaar. Met advies of om op afstand zoveel mogelijk te herstellen. Is er schade aangebracht die niet hersteld kan worden, dan ontvangt u een vergoeding van Univé. Veilig online? Kijk op unive.nl/zorgeloosonline

BRON: https://www.univemagazine.nl/centraal/samen1-2019/veilig-wonen/