Recept

Kalkoenrollade met zoete aardappelpuree en groene paprikavinaigrette

Ingrediënten

  • 500 gram kalkoenfilet
  • 500 gram kippengehakt gekruid
  • 10 gram peterselie
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 1 kg zoete aardappel
  • 1/2e  groene paprika
  • 1/2e  ui
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml witte wijnazijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
  2. Leg de zoete aardappels in een ovenschaal en pof deze gedurende 20 minuten in de oven.
  3. Hak de peterselie fijn en meng deze, samen met het ei en het paneermeel, door het kippengehakt.
  4. Sla de kalkoenfilet plat met een vleeshamer of deegroller.
  5. Leg de kalkoenfilet plakken langs elkaar op een stuk aluminium folie.
  6. Maak een worst van het kippengehakt en leg deze in het midden op de kalkoenfilet.
  7. Rol het gehakt in de filet met behulp van de aluminiumfolie. Draai beide uiteinden van de folie dicht en plaats de rollade in de oven gedurende 40 minuten.
  8. Snijd de paprika en de ui in fijne blokjes en doe deze in een pannetje.
  9. Voeg de olijfolie en de azijn toe en laat op laag vuur gaar worden, in ongeveer 10 minuten. Vergeet niet af en toe te roeren.
  10. Haal de zoete aardappels uit de oven en pel de schil ervan af. Dit gaat het beste als de aardappels nog heet zijn.
  11. Doe alle zoete aardappel in een pannetje en roer deze fijn met een garde. Zet het pannetje op laag vuur om de puree warm te houden.

 

Profiteer ook!

Bespaar op gezonder leven, hulp in en om huis, zorg bij u thuis en voordelige dagjes uit met korting.

Het Groene Kruis lidmaatschap kost voor het hele gezin slechts €14,95 per kalenderjaar.

Borden opmaken

Borden opmaken

  1. Leg een dot zoete aardappelpuree in het midden van het bord.
  2. Snijdt de kalkoenrollade in mooie plakken en leg deze dakpansgewijs op de puree.
  3. Verdeel de vinaigrette over en rondom de plakken rollade.