Afleiding is het beste medicijn!

Iedereen zit op dit moment in hetzelfde schuitje; dé lockdown. We kunnen niet op bezoek bij een familielid, niet naar ons favoriete restaurant of eventjes rondsnuffelen in uw lievelingswinkel. Iedereen vindt de lockdown vervelend, maar we kunnen ook denken in mogelijkheden. Wat kan er wel nog en hoe voorkomt u een coronadipje? Wij geven een aantal tips!  

 • Puzzel erop los! Print verschillende soorten puzzels uit. Sudoku, kruiswoordpuzzels, woordzoekers enzovoort en plan zo af en toe eens een puzzeluurtje in. Heeft u een buurman/buurvrouw of familielid die ook graag puzzelt? Print dan dezelfde puzzels uit en doe deze in de brievenbus met een lief ondersteunend kaartje. Liever online puzzelen? Dat kan met een gratis account via www.denksport.nl/online-puzzelen

 • Kleur een kleurplaat. Dat klinkt misschien wat kinderlijk, maar kleurplaten voor volwassenen geeft rust en ontspanning. Doordat kleuren een geconcentreerd werkje is laat u even alles om u heen los. U vindt hier diverse kleurplaten www.topkleurplaat.nl/volwassenen/

 • Schrijf kaartjes. Zoals we al zeiden, iedereen zit in hetzelfde schuitje en iedereen kan zo nu en dan wel even een hart onder de riem gebruiken. Stuur bekenden, buren, vrienden of familieleden een lief kaartje met een persoonlijke boodschap. Zo bent u op afstand toch een beetje bij elkaar!

 • Veel mensen hebben ze nog op zolder liggen, heerlijk ouderwetse legpuzzels. Tover uw tafel om tot puzzeltafel en puzzelen maar! Met een grote puzzel bent u wel een aantal uurtjes zoet. Ruil eventueel uw puzzels ook met vrienden of familie.

Gratis Mini DoeBoek!

Het is een stille tijd, maar om wat kleur in het dagelijks ritme te brengen hebben wij het Mini DoeBoek! 16 pagina's vol met puzzels, kleurplaten en een overheerlijk recept! Als lid kunt u het gratis Mini DoeBoek aanvragen via onderstaande knop.

Heeft u een buurman, buurvrouw of familielid die graag puzzelt, maar zelf geen internet heeft. Vraag er dan een voor hem of haar aan!

Wat kunt u nog meer doen?

Wat kunt u nog meer doen?

 • Wandel uitdaging. Daag uzelf uit om iedere dag een minimaal aantal stappen te zetten. Dit kan bijgehouden worden via uw smartphone of eventueel een stappenteller. Zo blijft u in beweging én wandelen heeft als groot voordeel dat uw geheugen beter blijft en het zorgt ervoor dat u beter slaapt! Win-win situatie dus.

 • Speel een spelletje! Iedereen heeft ze wel in de kast liggen een gezelschapspelletje. Denk aan een potje kaarten, een rondje monopoly of een quizspelletje. Maar denk ook aan een digitaal spelletje zoals Wordfeud. 

 • Ruim op! U kent het wel, de zolder of garage waar nog van alles, waar eigenlijk al jaren niet meer naar wordt omgekeken, ligt opgeslagen. Tijd om op te ruimen én onze nieuwe samenwerkingspartner de Afval Ophaal Dienst komt de rommel graag bij u ophalen!

 • Bezoek een digitaal museum of dierentuin. Wist u dat het Limburgs Museum hun tentoonstellingen online presenteren? Zo kunt u vanaf uw eigen bank de ervaring van een museum beleven. Ook Dierentuin Burgers Zoo plaatst tweewekelijks een live video, vanuit thuis kunt u dus reallife in de dierentuin een kijkje nemen. Klik hier om ze te bekijken.

 • Tover uw eigen huis om tot culinair restaurant. De horeca heeft het zwaar te verduren in deze tijd. Steun uw favoriete restaurant door het eten af te halen of te laten bezorgen. Dek de tafel zoals in een restaurant en geniet van een culinaire maaltijd bereid door een échte kok!

 • Bak iets lekkers voor uzelf en anderen, denk bijvoorbeeld eens aan alleenstaande ouderen in de omgeving! In ons Mini DoeBoek staat een heerlijk recept voor een verrukkelijke cake!

 • Lees een boek of tijdschrift. Voor corona leefden we vaak in een drukke wereld, verjaardag hier, etentje daar. Hartstikke gezellig natuurlijk. Maar hierdoor vergaten we dat leuke boek of tijdschrift vaak te lezen waar we voorheen zo gek op waren. Neem er nu de tijd voor!