De zomer is van start

We konden het woord zomer nog niet uitspreken of de zon begon al volop te schijnen, maar deze week stijgen de temperaturen tot een toppunt. We kunnen temperaturen tot wel 36 graden verwachten en dat vraagt voor wat afkoeling!

We hebben natuurlijk al iet wat kunnen wennen aan warme temperaturen. Vorig jaar bracht de zomer ons ook veel warmte. Toch zijn de meeste Nederlanders niet voorbereid op temperaturen zoals deze. Daarom hebben wij simpele tips voor jou op een rijtje gezet om met deze dagen koel te blijven. En je hoeft er niet voor naar een zwembad of naar het strand, de tips kun je gewoon toepassen thuis in je eigen huis!

 

Meer verkoeling nodig?

Ga eens een kijkje nemen bij Klimpark Fun Forest. Het bos is dé ideale plek om af te koelen, en om een leuke dag te beleven. En om het nu nog verkoelende te maken ontvang je naast je reguliere korting op de entreetickets een gratis ijsje naar keuze! Speciaal voor jou als lid.

Hier zijn ze dan, de ultieme tips

Hier zijn ze dan, de ultieme tips

1. Deze tip is voor iedereen vanzelfsprekend, maar toch wordt het nog vaak zat vergeten. Drink minimaal 2 liter water per dag! Natuurlijk is water drinken altijd belangrijk, maar met deze dagen nog iets meer. Je transpireert namelijk anders dan normaal en vul je dit niet aan, dan droog je binnen no time uit!

2. Je voeten zijn een soort van warmteregelaars. Als het koud is pakken we de warme sokken uit de kast, hebben we het warm dan willen we onze voeten zo koel mogelijk houden. Zet dus een emmer of badje neer met koud water en dompel je voeten er zo af en toe in.

3. We drinken met warm weer natuurlijk het liefste een koud glas drinken met héél véél ijsklontjes, maar toch is dat juist niet handig als je wilt afkoelen. Dit zorgt er namelijk voor dat je temperatuur tijdelijk daalt, maar dit is van korte duur. Wat moet je dan wel drinken om af te koelen? Juist, een kopje lauwwarme kruidenthee.

4. Dit keer stop je niet de ijsjes in de vriezer, maar je kussen! Maak het slapen wat aangenamer door op een bevroren kussen te slapen en zonder deken of alleen een hoeslaken. Let op stop je kussen wel in een afgesloten plastic zak.

5. Kies voor kleine porties eten verdeeld over de dag. Als je lichaam een groot bord eten moet verwerken dan is dit met warm weer een flinke klus om het te verbranden. Tip: maak een lekkere frisse salade, daar wordt iedereen blij van!

6. Doe muntblaadjes in je water. Munt is fris en verkwikkend en dat voelen je smaakpapillen ook. Je smaakpapillen worden door het stofje menthol een beetje voor de gek gehouden en denken dat het heel koud is.

7. Maak een handdoek nat met ijskoud water en leg deze in je nek. In je nek, hoofd en polsen zitten je bloedvaten namelijk vlak onder huid. Op deze manier kan je lichaam de hitte sneller afvoeren.

8. Kies dit keer niet voor je allermooiste jurkje, maar kies iets luchtigs! Linnen, katoen of zijde zijn goede keuzes.

9. Je eigen airconditioner maken? Dat kan! Plaats bevroren waterflessen voor je ventilator en klaar is kees! Let op plaats de waterflessen wel in een bak om het smeltwater op te vangen.

10. Last but not least, blijf gewoon kalm! Je opwinden gaat je écht niet helpen om af te koelen. Sterker nog je maakt het jezelf alleen maar moeilijker.