Kasteeltuinen Arcen

Een park om lief te hebben

Kasteeltuinen Arcen is het mooiste bloemen- en plantenpark van Limburg. Ontdek de tientallen thematuinen die zijn aangelegd rondom de historische buitenplaats van het 17e-eeuws kasteel. Prikkel je zintuigen in o.a. het barokke Rosarium met ontelbare rozen, de Water- en Beeldentuin met wisselende exposities, het grote lavendelveld van de Mediterrane Tuin en de rustgevende Oosterse Watertuin. Proef de Limburgse lekkernijen in de horecalocaties, volg een gratis rondleiding, sla een balletje op de avontuurlijke minigolfbaan en ontdek de verrassende evenementen. Het is een uitje voor de hele familie: kids gaan op pad met een spannende speurtocht en spelen op het speelstrand met trekvlot. Het is tijd voor natuurlijk genieten!

Plan jouw dagje uit naar Kasteeltuinen Arcen met ledenkorting
Kasteeltuinen Arcen is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur in de periode van 28 maart 2024 t/m 3 november 2024, m.u.v. sluiting op 20 en 23 september en ’s avonds geopend voor Enchanted Gardens op 18 oktober t/m 3 november. Meer informatie op www.kasteeltuinen.nl.

Prikkel je zintuigen in de tientallen thematuinen

Maak een wandeling door de tientallen thematuinen van Kasteeltuinen Arcen. Ontdek de diversiteit aan tuinen die elk een unieke sfeer ademt! Terwijl je door het park wandelt, word je bedolven onder de geuren, kleuren en rustgevende waterpartijen. Verbaas je over de bloembollenpracht in het voorjaar in het Lommerrijk. En dwaal door het weelderige, barokke Rosarium betovert met haar 10 rozenkamers, waar duizenden rozen geuren omringd door het eeuwenoude berceau.

Een ultiem vakantiegevoel ervaar je in de Mediterrane Tuin met haar grote lavendelveld, metershoge palmen, oude olijfbomen en aangrenzende boulevard Plaza Verde. Op de Plaza Verde geniet je van mooie koi door een kijkraam van de vijver, maar kun je ook heerlijk zitten op de terrassen tussen de moerascipressen met imposante luchtwortels. Eerder een rododendronliefhebber? Verken dan de schitterende collectie van de Rhododendrontuin in de schaduw van Kasteel Arcen. 

De verrassende route brengt je ook bij verschillende tuinervaringen van over de hele wereld. Zo steelt de Acertuin de show in de herfst, dwaal je door het Bamboebos en waan je je in Zuidoost-Azië in de Oosterse Watertuin met authentiek Thais vissershuisje. En een bezoekje aan de Italiaanse tuin inspireert met haar Toscaanse sferen. Doe jezelf een groene ervaring cadeau. Lente, zomer en herfst, Kasteeltuinen Arcen is het ontdekken meer dan waard!

20% korting bij Kasteeltuinen Arcen!

Zin in een dagje uit naar Kasteeltuinen Arcen? Als lid ontvang je 20% korting op de reguliere kassaprijs (op vertoon van jouw ledenpas) of op de online ticketprijs.

Max. 4  personen per ledenpas | Niet geldig i.c.m. andere kortingen/aanbiedingen | Niet geldig tijdens Elfia en Enchanted Gardens | Niet geldig tijdens avondopenstelling.

Kortingscode online ticketshop: GROENEKRUIS2024

Bekijk de actuele prijzen en openingstijden op www.kasteeltuinen.nl 

Meer weten?

Klantenservice Ledenorganisatie,
Telefoon: 088 – 61 076 54,
ledenorganisatie@dezorggroep.nl