Kasteeltuinen Arcen

Een park om lief te hebben

Hoera, weer open!

Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Rondom een historische buitenplaats met een 17e-eeuws kasteel zijn meer dan 15 verschillende imposante tuinen aangelegd. Laat u inspireren door Kasteeltuinen Arcen, ontdek de seizoenen, bewonder de schoonheid van bloemen en planten in de tuinen en waan u in het verleden tijdens een bezoek aan het kasteel. Regelmatig vinden er activiteiten plaats zoals evenementen, bloemenshows en exposities. Bovendien worden er dagelijks rondleidingen gegeven. Ook voor kinderen is Kasteeltuinen Arcen een bezoek waard! Ze ontdekken het park met een speurtocht, spelen een wedstrijdje midgetgolfen of vermaken zich op het speelstrand.

Verschillende activiteiten

Naast een bezoek aan de tuinen kunnen de bezoekers van het park ook genieten van diverse activiteiten. Tweemaal dagelijks start er een (gratis) rondleiding waar bezoekers zonder vooraanmelding kunnen aansluiten. Tevens is er een audiotour beschikbaar die achtergrondinformatie geeft tijdens de wandeling door de tuinen. In de weekenden is er regelmatig livemuziek op het podium van de Casa Verde.

Evenementen
Kasteeltuinen Arcen organiseert ieder seizoen evenementen zoals een Ridderspektakel met Pasen, het Rozenfestijn in juni, de Koetsenparade met Pinksteren en Herfstig!, de kleurrijke afsluiting van het tuinseizoen waarbij tienduizenden Chrysanten en Calluna’s de hoofdrol spelen.

Kinderen
Ook de jongste bezoekers kunnen zich uitstekend vermaken in het park. De Bergtuin beschikt over een groot speelstrand met een vlot en een avontuurlijk aangelegde 21-holes midgetgolf baan. De baan is aangelegd in een berglandschap en de banen liggen verscholen tussen watervallen, stroomversnellingen en grotten. Er is ook een speurtocht die door het gehele park loopt. In de Aaiweide kunnen kinderen knuffelen met de Vlaamse reuzen en geitjes en de Koi eten uit je hand in de Koivijver. Bovendien worden er in de zomervakantie dagelijks kinderactiviteiten georganiseerd. In juli en augustus hebben kinderen gratis entree!

Mogelijkheden voor groepen
Kasteeltuinen Arcen en omgeving leent zich uitstekend voor een groepsbezoek. Er zijn mogelijkheden voor ontvangsten, lunchen of buffetten. Maar ook een actief programma, een workshop of een dagarrangement zijn mogelijk.

Feesten, Bruiloften en vergaderen
De prachtige entourage en de veelzijdigheid van Kasteeltuinen Arcen leent zich uitstekend voor een feestelijk personeelssamenzijn, een romantische bruiloft of een inspirerende vergadering. Kasteeltuinen Arcen is een officiële trouwlocatie van de Gemeente Venlo.

Reserveer uw bezoek!

De korting geldt alleen op de reguliere entreeprijs | Max. 4  personen | Geldig t/m 07-11-2021

Niet geldig i.c.m. andere kortingen/aanbiedingen | Niet geldig van 17 t/m 20 sept. | Niet geldig tijdens avondopenstelling Enchanted Gardens |

Alleen geldig aan de entreekassa op vertoon van deze groene kruis pas, niet online geldig. Het is verplicht om vooraf uw plek te reserveren. Dit kan via onderstaande button. Kies ‘tijdslot kortingsactie’. U betaalt de entree aan de kassa.

20% korting

Ledenvoordeel

Bekijk de prachtigste tuinen van Limburg met maar liefst 20% korting. Leden van Groene Kruis Ledenorganisatie krijgen op vertoon van hun ledenpas de 20% korting op hun entreeticket. 

Kasteeltuinen Arcen is op dit moment gesloten.

De korting geldt alleen op de reguliere entreeprijs | Max. 4 personen per ledenpas | Niet geldig i.c.m. andere kortingen/aanbiedingen | Niet geldig van 18 t/m 21 sept en tijdens avondopenstellingen

Lid worden

Meer weten?

Klantenservice Ledenorganisatie,
Telefoon: 088 – 61 076 54,
ledenorganisatie@dezorggroep.nl