Kasteeltuinen Arcen, het mooiste decor van Limburg…

In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met een 17e-eeuwse kasteel. Kasteeltuinen Arcen is in 2016, 2017 en 2018 door Land van ANWB uitgeroepen tot het Leukste uitje van Limburg!

De tuinen
De tuinen variëren in grootte en stijl. Het barokke Rosarium is met 10 gethematiseerde rozenkamers, meer dan 8.000 rozen en een deels eeuwenoude berceau de grootste tuin. De Water- en Beeldentuin omvat een jaarlijks wisselende beeldenexpositie. De beelden worden weerspiegelt in de vijvers die liggen in een glooiend landschap. In de Water- en Beeldentuin is ook een zeer bijzondere collectie Eiken aangeplant. De subtropische kas Casa Verde is voorzien van drie beplantingzones; de (sub)tropen, het mediterrane klimaat en een droge zone. In de kas staan o.a. vijgenbomen, palmen en cactussen. De Vallei bestaat uit een lint aan diverse tuinbelevingen uit alle windstreken. De Acertuin is een must see in de herfsttijd wanneer de bijzondere collectie Japanse Esdoorns haar vlammend rode kleurtinten laat zien. Slenterend door het Bamboebos en de Oosterse Watertuin waan je je in Zuidoost Azië. Maar er zijn ook kleinere gethematiseerde tuinen zoals de Italiaanse tuin, de Japanse tuin of de Moes- & Groentetuin waar getoond wordt hoe men zelf op een klein oppervlak groente kan verbouwen. In de schaduw van het Kasteel bevindt zich de Rododendrontuin met een prachtige collectie Rododendrons.

Op een wandeling door het park kan genoten worden van geur en kleur in de tuinen, van de vele vijverpartijen en watervallen. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring. Bij de aanleg van het park hield landschapsarchitect Niek Roozen rekening met de verschillende seizoenen. Zowel in voorjaar, zomer en herfst is Kasteeltuinen Arcen een bezoek meer dan waard.

Kasteel Arcen
Het omgrachte kasteel is gelegen op een historische buitenplaats met een Koetshuys en eenPoortgebouw. Het kasteel heeft een grootse uitstraling die terugvoert naar de 17e eeuw. De Bel-etage is historisch ingericht met meubelen en schilderijen, hier beleeft men de geschiedenis van Kasteel Arcen. De kamers op de Bel-etage dienen als expositieruimte voor gethematiseerde bloemsierkunst met wekelijks wisselende thema’s. Op de Van Gelder etage vinden wisseltentoonstellingen en florale shows plaats.

Verschillende activiteiten

Naast een bezoek aan de tuinen kunnen de bezoekers van het park ook genieten van diverse activiteiten. Tweemaal dagelijks start er een (gratis) rondleiding waar bezoekers zonder vooraanmelding kunnen aansluiten. Tevens is er een audiotour beschikbaar die achtergrondinformatie geeft tijdens de wandeling door de tuinen. In de weekenden is er regelmatig livemuziek op het podium van de Casa Verde.

Evenementen
Kasteeltuinen Arcen organiseert ieder seizoen evenementen zoals een Ridderspektakel met Pasen, het Rozenfestijn in juni, de Koetsenparade met Pinksteren en Herfstig!, de kleurrijke afsluiting van het tuinseizoen waarbij tienduizenden Chrysanten en Calluna’s de hoofdrol spelen.

Kinderen
Ook de jongste bezoekers kunnen zich uitstekend vermaken in het park. De Bergtuin beschikt over een groot speelstrand met een vlot en een avontuurlijk aangelegde 21-holes midgetgolf baan. De baan is aangelegd in een berglandschap en de banen liggen verscholen tussen watervallen, stroomversnellingen en grotten. Er is ook een speurtocht die door het gehele park loopt. In de Aaiweide kunnen kinderen knuffelen met de Vlaamse reuzen en geitjes en de Koi eten uit je hand in de Koivijver. Bovendien worden er in de zomervakantie dagelijks kinderactiviteiten georganiseerd. In juli en augustus hebben kinderen gratis entree!

Mogelijkheden voor groepen
Kasteeltuinen Arcen en omgeving leent zich uitstekend voor een groepsbezoek. Er zijn mogelijkheden voor ontvangsten, lunchen of buffetten. Maar ook een actief programma, een workshop of een dagarrangement zijn mogelijk.

Feesten, Bruiloften en vergaderen
De prachtige entourage en de veelzijdigheid van Kasteeltuinen Arcen leent zich uitstekend voor een feestelijk personeelssamenzijn, een romantische bruiloft of een inspirerende vergadering. Kasteeltuinen Arcen is een officiële trouwlocatie van de Gemeente Venlo.

Profiteer ook!

Bespaar op gezonder leven, hulp in en om huis, zorg bij u thuis en voordelige dagjes uit met korting.

Het Groene Kruis lidmaatschap kost voor het hele gezin slechts €14,95 per kalenderjaar.

20% korting

Ledenvoordeel

Bekijk de prachtigste tuinen van Limburg met maar liefst 20% korting. Leden van Groene Kruis Ledenorganisatie krijgen op vertoon van hun ledenpas de 20% korting op hun entreeticket. Deze actie is geldig van 6 april 2019 tot en met 3 november 2019.

De aanbieding is geldig voor maximaal 4 personen en is niet geldig tijden Elfia en avondopenstellingen.

Lid worden

Meer weten?

Klantenservice Ledenorganisatie,
Telefoon: 088 – 61 076 54,
ledenorganisatie@dezorggroep.nl