Ik stop met roken!

Roken is slecht voor ons, dat weten we inmiddels allemaal wel. Toch rookt nog 23% van de bevolking regelmatig en ongeveer 17% dagelijks. In Nederland wordt er iedere dag weer hard gewerkt om mensen over te halen om te stoppen. Steeds meer plekken zijn of worden rookvrij, zoals horeca, sportterreinen en openbare gebouwen. En er volgen steeds meer gelegenheden. Ook Stoptober draagt een steentje bij aan een rookvrij Nederland. Want hoe mooi zou het zijn dat alle komende generaties rookvrij kunnen leven?

Succesvol gestopt door intensieve begeleiding

Ze wilde weer zwanger worden; het lukte maar niet. “Stop met roken”, was het doktersadvies. “Dat vergoot de kans op zwangerschap en geeft het ongeboren kindje een gezonde start”. Lindy (32): “Roken geeft mij zoveel rust”. Ze was bang om in paniek te raken, als ze stopte met roken. Zo kwam zij bij mij voor hulp bij het stoppen met roken. Ik vraag door en luister aandachtig om samen stap voor stap ‘hindernissen’ om te buigen naar positieve gedachten die Lindy echt helpen. Moeilijke momenten in het stopproces helder in beeld, een plan van aanpak, werken aan zelfmanagement en terugvalpreventie. Het was een intensief traject en ze heeft er hard aan gewerkt. Ze werd sterker, meer zelfverzekerd, én rookvrij. Zij was zelfs in staat om zonder paniek andere mooie dingen in haar leven op te zetten (een eigen bedrijf).

Eén jaar na haar stopdatum blikken we terug: Lindy is succesvol gestopt en geniet inmiddels van haar 2e kindje! Wat een kostbaar geluksmoment.

Lindy: “Ik zag er tegenop, maar wilde zo graag stoppen. De intensieve begeleiding en de opdrachten zijn zeer waardevol voor me geweest; daar pluk ik nog steeds de vruchten van. Als ik er even doorheen zat, was het bijzonder dat ik altijd kon rekenen op hulp van Linda de Boer. Door de verandertechnieken die ik geleerd heb, heb ik veel meer bereikt dan alleen stoppen met roken.”

Gratis stoppen met roken adviesgesprek

Maasbracht van 09:00-10:00
16 september - 23 september - 30 september
28 oktober - 4 november - 18 november
2 december - 9 december - 16 december

Weert van 11:00-12:00
16 september - 23 september - 30 september
28 oktober - 4 november - 18 november
2 december - 9 december - 16 december

Blerick van 13:00-14:00
16 september - 23 september - 30 september
28 oktober - 4 november - 18 november
2 december - 9 december - 16 december

Gratis stoppen met roken gesprek op afspraak

In een gratis stoppen met roken gesprek krijgt u een blaastest (koolmonoxide meting) waarmee u meteen de mate van uw nicotineverslaving ziet. Hierbij geven wij u tips en informatie over onze hulp bij stoppen met roken en uw voordeel als lid van Groene Kruis Ledenorganisatie.

Iedereen is van harte welkom. Ook als u informatie voor iemand anders wilt vragen.

Locaties:

Zandkuilweg 2, 6051 HV Maasbracht
Vogelsbleek 10, 6001 BE Weert
Drie decembersingel 48, 5921 AC Blerick

Inschrijven kan door te bellen met onze klantenservice 088 – 61 076 54 of door een mail te sturen via onderstaande button.

Word nu lid en bespaar honderden euro’s

Direct lid worden