Ik stop met roken!

Roken is slecht voor ons, dat weten we inmiddels allemaal wel. Toch rookt er nog 23,1% van onze gehele bevolking. Van deze 23,1% rookt ongeveer 17,2% dagelijks. In Nederland wordt er iedere dag weer hard gewerkt om mensen over de streep te halen om die sigaretten te laten liggen. Steeds meer plekken zijn of worden rookvrij, zoals kroegen, sportterreinen, openbare gebouwen. En er volgen steeds meer gelegenheden. Ook Stoptober draagt een steentje bij aan een rookvrij Nederland. Want hoe mooi zou het zijn dat alle komende generaties rookvrij kunnen leven?

Blij momentje naar rookvrij

Ze wilde weer zwanger worden; het lukte maar niet. “Stop met roken”, was het doktersadvies. “Dat brengt meer kans op zwangerschap en een schenkt het ongeboren kindje een gezonde start”. Lindy (32): “Roken geeft mij zoveel rust”. Ze was bang om in paniek te raken, als ze stopt met roken.

Zo kwam zij bij mij voor hulp bij het stoppen met roken. Ik vraag en luister indachtig; samen stap voor stap ‘hindernissen’ ombuigen naar positieve gedachten die Lindy echt helpen. Moeilijke momenten in het stopproces helder in beeld, een plan van aanpak, werken aan zelfmanagement en terugvalpreventie. Het was een intensief traject en ze heeft er hard aan gewerkt. Ze werd sterker, meer zelfverzekerd, én rookvrij. Zij was zelfs in staat om zonder paniek andere mooie dingen in haar leven op te zetten (een eigen bedrijf).

Eén jaar na haar stopdatum blikken we terug: Lindy is succesvol rookvrij en geniet inmiddels van haar 2e kindje! Wat een kostbaar geluksmoment.

Lindy: “Ik zag er tegenop, maar wilde o zo graag stoppen. De intensieve begeleiding en de opdrachten zijn zeer waardevol voor me geweest; daar pluk ik nog steeds de vruchten van. Als ik er even doorheen zat, was het bijzonder dat ik altijd kon rekenen op hulp van Linda de Boer. Door de verandertechnieken die ik geleerd heb, heb ik veel meer bereikt dan alleen rookvrij te zijn”.

Gratis stoppen met roken adviesgesprek

Maasbracht van 09:00-10:00
16 september - 23 september - 30 september
28 oktober - 4 november - 18 november
2 december - 9 december - 16 december

Weert van 11:00-12:00
16 september - 23 september - 30 september
28 oktober - 4 november - 18 november
2 december - 9 december - 16 december

Blerick van 13:00-14:00
16 september - 23 september - 30 september
28 oktober - 4 november - 18 november
2 december - 9 december - 16 december

Gratis stoppen met roken gesprek op afspraak

In een gratis stoppen met roken gesprek doet u de gratis blaastest (koolmonoxide meting) waarmee u meteen de mate van uw nicotineverslaving ziet. Hierin geven wij u tips en informatie over onze hulp bij stoppen met roken en uw voordeel als lid van Groene Kruis Ledenorganisatie.

Iedereen is van harte welkom. Ook als u informatie voor iemand anders wilt vragen.

Locaties:

Zandkuilweg 2, 6051 HV Maasbracht
Vogelsbleek 10, 6001 BE Weert
Drie decembersingel 48, 5921 AC Blerick

Inschrijven kan door te bellen met onze klantenservice 088-6108861 of door een mail te sturen via onderstaande button.

Word nu lid en bespaar honderden euro’s

Direct lid worden