Recept voor de lekkerste pasta broccoli

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 60 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g tagliatelle
  • 500 g broccoli
  • 200 ml groentebouillon (van een tablet)
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • 200 ml slagroom of kookroom
  • ½ theelepel geraspte nootmuskaat
  • peper en zout
  • 1 stukje groente- of kippenbouillonblokje

Bereidingswijze

Maak de broccoli schoon en verdeel hem in roosjes. Smelt de helft van de boter in een hapjespan, en bak de ui in 4 minuten glazig en goudgeel. Voeg de broccoli en de bouillon toe en laat 10 minuten koken. Voeg peper en zout toe. Smelt intussen de rest van de boter en strooi er een eetlepel bloem over. Roer op middelhoog vuur circa 2 minuten. Roer er geleidelijk de (slag)room bij, maar blijf wel roeren. Er moet een gladde saus ontstaan. Voeg als dat nodig is een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout en evt. een klein stukje bouillonblok (groente- of kippenbouillon) en voeg tot slot de nootmuskaat toe.

Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en roer de broccoli en de saus door de pasta.

 

Recept voor de lekkerste pasta broccoli