Mosselpannetje

Mosselpannetje

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 80 minuten

Ingrediënten

  • 1 zak mosselen à 2 kg
  • 200 g fijne soepgroenten
  • een scheut witte wijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

Maak de mosselen schoon door ze in een bak met ruim koud water te leggen. Schep ze met je handen door elkaar en was ze goed. Schep ze met je handen uit het water en leg ze op een theedoek op het aanrecht. Kijk nu goed of er mosselen zijn die open staan. Pak deze exemplaren en tik ermee een paar keer stevig op het aanrecht. Als de mossel daarna dicht gaat, is hij nog eetbaar. Anders niet. Was de goede mosselen nog twee keer in ruim koud water en trek de ‘baarden’ (een soort harige draadjes, opzij van de mossel) er allemaal af. Als alles mooi schoon is doe je de mosselen in een grote (mossel)pan. Strooi er de soepgroenten over. Doe er dan een flinke scheut witte wijn bij en 100 ml water, peper en een beetje zout en laat het geheel aan de kook komen op hoog vuur. Zodra de mosselen koken schud je de pan een paar keer om, zodat alle mosselen gekookt worden. Dit duurt vanaf de kook circa 4 minuten. Kook de mosselen gaar, maar niet te lang anders worden ze taai. Serveer met een sausje van  2 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel mosterd, met peper en zout op smaak gebracht. Lekker met frietjes of stokbrood.

Mosselpannetje