Carpaccio

Carpaccio

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur vooraf invriezen

Ingrediënten

  • 1 biefstuk van de haas
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • ½ theelepel mosterd
  • 125 ml olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

Leg de biefstuk 1 uur van te voren in de diepvries.Maak een mayonaise door de eidooier los te roeren met het citroensap, de azijn en de mosterd. Voeg, in het begin druppelsgewijs, de olijfolie toe en later in een straaltje. De mayonaise mag dun en vloeibaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal de biefstuk uit de vriezer en snijd hem met een scherp mes in heel dunne plakjes. Verdeel de plakjes over twee mooie borden of schaaltjes. Verdeel de dunne zelfgemaakte mayonaise over de carpaccio en bestrooi met de kappertjes. Serveer met sla en stokbrood.

 

Carpaccio