Hartige uiensoep

Hartige uiensoep

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 4 uien, in dunne plakjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 sneetjes geroosterd stokbrood
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Verhit de boter en fruit de ui-ringen 10 minuten op zacht vuur tot ze zacht zijn. Strooi de bloem erover en roer het 1 minuut door. Giet al roerend beetje bij beetje de bouillon erbij. Voeg vervolgens al roerend de witte wijn toe. Breng de uiensoep op smaak met peper en zout. Rooster ondertussen de sneetjes stokbrood in de broodrooster. Strooi er de Parmezaanse kaas op en zet ze twee minuutjes onder een hete gril. Serveer de uiensoep met de sneetjes ‘Parmezaans stokbrood’ en extra stokbrood.

Hartige uiensoep