Cafésalade

Cafésalade

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 aardappelen, geschild en in schijfjes
  • 250 g sperziebonen
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 300 g spinazieblaadjes
  • 300 g kipfiletreepjes
  • eventueel 8 zwarte olijven en 4 ansjovisfilet

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 °C. Halveer de tomaten en leg ze met de bolle kant naar boven op een bakplaat. Bestrooi met peper en zout (en eventueel wat suiker voor de zoete smaak). Besprenkel met een beetje olijfolie en bak ze 20 minuten. Kook ondertussen de boontjes en de aardappelen in 10 minuten gaar. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in vieren. Bak de kipreepjes in 1 eetlepel olijfolie gaar. Klop de azijn, de olie, peper, zout en de mosterd tot een sausje. Doe de spinazieblaadjes in een grote kom, voeg de afgekoelde andere ingrediënten toe en giet de vinaigrette erover. Voeg eventueel olijven of ansjovis toe. Deze salade laat zich gemakkelijk uitbreiden met meer ingrediënten. Gebruik bijvoorbeeld olijven, ansjovis, tonijn uit blik en dunne plakjes rode ui en andere (gekookte) groenten. Lekker met stokbrood. 

Cafésalade