Avocadosalade

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 zak gemengde sla
  • 2 avocado’s
  • 1 kleine galia meloen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 g belegen kaas in dobbelstenen

voor de dressing

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel (witte) wijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel gehakte peterselie (+ extra om te garneren)
  • zout en peper

Bereidingswijze

Verdeel de sla over 4 borden. Schil de avocado, halveer de vrucht en verwijder de pit. Snijd de avocado in mooie parten en besprenkel ze met 1 eetlepel citroensap. Schil de meloen en snijd ook deze in mooie parten. Snijd ten slotte de kaas in dobbelstenen. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en roer goed. Verdeel de avocado’s, de meloen en de kaas over de sla. Besprenkel het geheel met de dressing. Strooi er extra peterselie over. Lekker met knapperig stokbrood.