Borrelhapjes uit eigen keuken

Borrelhapjes uit eigen keuken

De avonden worden weer korter en kouder. Het is weer bijna tijd om met het dekentje uit de kast te halen en met een warme chocomelk op de bank neer te ploffen, maar voordat we daaraan gaan beginnen willen we nog even genieten van een ''zomeravond''. Heerlijk met een glaasje wijn op de bank en heerlijk zelfgemaakte borrelhapjes. Dat brengt het zomergevoel nog één keer helemaal terug! En wij hebben het ultieme recept om jezelf weer even helemaal terug te brengen naar die warme zomeravond op het terras!

Aantal personen: 8 - 10 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 20 asperges (mochten deze nog verkrijgbaar zijn)
  • 200 gr rosbief
  • 1 ons serrano ham
  • 100 gr rucola
  • 1/2 galia meloen
  • 100 gr rauwe ham
  • 1 stuk kaas met Italiaanse kruiden
  • 1 grillworst
  • 1 metworst
  • kant en klare salades naar keuze
  • vers stokbrood

Bereidingswijze

Kook de asperges in 7 á 10 minuten beetgaar, Laat afkoelen en dep droog. Schil de meloen en snijd in hapklare repen. Draai de asperges in rosbief. Draai de meloen in rauwe ham. Draai de rucola in de serrano ham. Snijd de kaas en de worst in stukken. Leg alles op een mooie schaal of kleine kleintjes en stop de salades in leuke kommetjes. Snijd tot slot het brood en je bent klaar om te gaan genieten van je avond!

Tip: serveer een lekker wijntje en je avond is helemaal compleet!

Borrelhapjes uit eigen keuken