Kipfilet met zomerse topping

Kipfilet met zomerse topping

In de zomer heb je vaak minder zin om een hele maaltijd op tafel te zetten. Het liefste maken we iets makkelijks, snel en fris! Je kunt hierbij denken aan recepten zoals maaltijd- salades, heldere soepen, fruitsalades en lekkere smoothies. Ook lichte pasta gerechten en barbecue gerechten zijn ideaal bij zomerse temperaturen. Maar voor deze maand hebben we een ander lekker hapje op het menu. Namelijk kipfilet met zomerse topping, snel makkelijk en overheerlijk!

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 kleine tomaten in stukjes
  • 1 bol mozzarella in plakken
  • 8 blaadjes basilicum in stukjes gescheurd
  • 50 g feta in blokjes
  • 8 groene of zwarte olijven in stukjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de 4 kipfilets in lengte doormidden, zodat je 8 dunne kipschnitzels krijgt. Strooi de bloem samen met peper en zout in een plastic zak. Doe de kipfilets erbij en hussel alles door elkaar zodat alle kipfilets met bloem en per en zout bedekt zijn. Haal ze uit de zak.
Bak de kipfilets in de olijfolie op hoog vuur 3 minuten per kant goudbruin. Haal ze uit de pan en leg ze in een ingevet bakblik of ovenvast ovenschaal. Leg op 4 kipfilets mozzarella, basilicum en tomaatstukjes en op de 4 andere kipfilets feta en olijven. Zet de schaal in de oven en laat nog 5-7 minuten bakken.

Tip: Serveer met verse salade

Smakelijk eten!