Herfstige champignonragout

Herfstige champignonragout

De klok is weer terug naar onze wintertijd, de dagen zijn kort en November geeft ons even energie om te beginnen aan de laatste, maar meest drukke maand van het jaar. In de herfst laten de paddenstoelen zich weer steeds vaker zien en wie is er nou niet dol op deze herfstige groente? Daarom hebben wij als recept van de maand een heerlijke Champignonragout in pasteibakje gekozen!

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
1 eetlepel boter
500 gr. gemengde paddenstoelen
1 gesnipperde ui
2 volle eetlepels bloem
200 ml slagroom
citroensap
peper en zout
4 pasteibakjes
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze
Snijd de paddenstoelen in stukjes. Smelt de boter in een koekenpan. Laat de boter iets bruin worden en doe er de gemengde paddenstoelen bij. Bak alles rondom bruin, voeg de ui toe en bak alles nog eens 5 minuten door.

Strooi de bloem over de paddenstoelen en laat even meebakken. Schenk er 125 dl water en de room en kook alles in tot de gewenste dikte.

Voeg 1eetlepel citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer in de verwarmde pasteibakjes en bestrooi met peterselie.

Herfstige champignonragout