Frisse Griekse salade

Met dit weer staan we liever niet in de keuken om allerlei warme gerechten op tafel te zetten. Tip: maak een frisse maaltijdsalade die snel te bereiden is en een heerlijk is om deze zomer op tafel te zetten.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 3 dl olijfolie
  • 4 tomaten
  • 1 theelepel suiker
  • zeezout
  • 1 krop botersla
  • 1/2 venkelknol
  • 1/2 komkommer
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 300 g feta
  • sap van een halve citroen.

Bereidingswijze

Pel de rode ui, snijd hem in dunne plakjes en strooi er de gedroogde oregano en wat peper over. Doe de azijn en de olie erbij, en hussel alles door elkaar. Laat het mengsel een half uur (of langer) trekken.

Snijd de tomaten in vieren. Strooi er wat suiker en wat zeezout over.

Doe de sla in een grote kom. Was en snijd de halve komkommer in plakjes en doe die erbij. Maak de venkel schoon, snijd in plakjes en voeg toe. Voeg de olijven en de verkruimelde feta toe. Schep alles goed door elkaar. Doe ten slotte de rode ui, de tomaten en het citroensap erbij. Schep alles voorzichtig om.

Lekker met brood en tapenade!

Frisse Griekse salade