Het is lente, tijd voor asperges!

Het is lente, tijd voor asperges!

Hoera, het is weer lente! De tijd van de verse asperges is weer aangebroken. Dat betekent natuurlijk dat wij weer een overheerlijk lente recept voor jullie klaar hebben staan: de aspergecocktail. Maar allereerst een aantal need to knows over de asperge.

Wist je dat asperges goed zijn voor je nieren? Dit komt namelijk omdat asperges vochtafdrijvend zijn en dat werkt goed voor onze nieren. Daarnaast bevat de asperge ontzettend veel mineralen, hiermee past het ook goed binnen een zoutarm dieet. En voor degene die wilt testen of de asperge daadwerkelijk vers is; wrijf twee langs elkaar! Als ze een tjirpend of piepend geluid maken, dan zijn ze vers!

Op naar de aspergecocktail!

Aantal personen: 6 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gr asperges
  • 150 gr gekookte ham
  • 1,5 sjalotje
  • 225 ml mayonaise
  • 225 ml (zure) room
  • 3 eieren hardgekookt
  • 0,5 eetlepel citroensap
  • 0,5 eetlepel cognac (eventueel)
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 0,5 theelepel worcestersaus
  • zout en peper

Bereidingswijze

Schil de asperges zorgvuldig en kook ze ongeveer 10 minuten. Snijd de asperges in kleine stukjes. Houd 12 puntjes achter voor de garnering. Snijd de ham in dunne reepjes. Meng de ham door de asperges.

Schil het sjalotje en hak het heel fijn. Roer de mayonaise en de (zure) room door elkaar en meng er het sjalotje, de helft van de gehakte peterselie en wat citroensap door. Breng de saus op smaak met zout, peper, worcestersaus en eventueel een scheutje cognac. Meng dit door de asperges met ham. Schep het aspergemengsel in mooie cocktailglazen.

Snijd de hardgekookte eieren in 6 parten. Leg 3 parten op elke cocktail. Verdeel de 12 aspergepunten over de cocktails en strooi er ten slotte wat peterselie over.

Tip: Serveer met geroosterd brood.

Het is lente, tijd voor asperges!